Πρώτος ορθόδοξος ναός στη Ζάμπια

Η Ορθοδοξία και η ιεραποστολή συνεχίζουν να ανθούν και να αποδίδουν καρπούς στην αφρικανική ήπειρο, τη γη του μέλλοντος, όπως τη χαρακτηρίζει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, πρότυπο ιεραποστολικής δράσης, με πρώτο τον Πατριάρχη Θεόδωρο και οδοιπόρους τους ιεράρχες και τους κληρικούς, είτε Ελληνες στην καταγωγή είτε γηγενείς από τις χώρες της Αφρικής, δίνει καθημερινά την έμπρακτη ορθόδοξη μαρτυρία σε κάθε γωνιά της αχανούς Αφρικής.

Ανήμερα τον Ευαγγελισμό και την επέτειο της Επανάστασης του 1821 εγκαινιάστηκε ακόμα ένας ναός, η πρώτη ορθόδοξη εκκλησία στη Ζάμπια, από τον μητροπολίτη Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννη. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και βρίσκεται στην πόλη Luanchya.
Πλήθη πιστών παρακολούθησαν τα εγκαίνια του ναού τη μοναδική και ξεχωριστή αυτή ημέρα. Στη συνέχεια τελέστηκε η πανηγυρική δοξολογία της 25ης Μαρτίου 1821 για την επέτειο της ελληνικής Παλιγγενεσίας, παρουσία του δημάρχου της πόλης της Lusanhya, Nathan C. Bwalya.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα