Ο Μπουτάρης πρότεινε πάρτι στην… παραλία!

Με τις παρελάσεις τα έβαλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, που πρότεινε να καταργηθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου όπως γίνεται στη Θεσσαλονίκη, να μείνουν δηλαδή μόνο τα στρατιωτικά τμήματα και να γίνει ένα… πάρτι στην παραλία με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων.

«Επέτειος εθνική, σημαντική, ωραία μέρα, αλλά κατά την άποψή μου πρέπει να καταργηθεί αυτή η παρέλαση. Να μείνουν μόνο τα στρατιωτικά τμήματα – αντιπροσωπευτικά, γιατί η μεγάλη γίνεται στην Αθήνα, και αντί να έχουμε έναν συρφετό διαφόρων συλλόγων, που δεν είναι και το πιο ωραίο θέαμα ο τρόπος που περπατάνε, να κάνουν ένα πανηγύρι σε όλη τη νέα παραλία, να στήσουν χορευτικά, να έχει μουσική, να έχει τραγούδια και να γιορτάζουμε πραγματικά την απελευθέρωση. Αυτό το πράγμα δεν είναι αξιοπρεπές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.
Μάλιστα την άποψή του εξέφρασε και κατά τη διάρκεια της παρέλασης σε βουλευτές και άλλους αυτοδιοικητικούς που βρίσκονταν μαζί του στην εξέδρα των επισήμων, τονίζοντας έτσι ότι «την ίδια γνώμη έχουν και άλλοι, όμως κάποιος πρέπει να βγει και να το πει δημόσια».

«Απρέπεια»

Τέλος, αίσθηση προκάλεσε η φωτογραφία που τραβήχτηκε λίγο πριν από την παρέλαση, στην οποία εμφανίζεται ο κ. Μπουτάρης μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα, όπου ο δήμαρχος έβγαλε τη γλώσσα του έξω.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία έκανε σε χρόνο ρεκόρ τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας ποικίλα σχόλια από τους χρήστες, με τους περισσότερους Θεσσαλονικείς να τον χαρακτηρίζουν «απρεπή» και ότι «δεν σέβεται την επέτειο», ενώ κάποιοι άλλοι αστειεύτηκαν και παραλλήλισαν το στιγμιότυπο με το γνωστό εξώφυλλο του βινιλίου του χέβι μέταλ συγκροτήματος KISS.

«Χρέος μας να μείνουμε ενωμένοι»

Αναφορές στον ένδοξο αγώνα του 1821 αλλά και πολιτικά μηνύματα για το σήμερα περιείχαν οι δηλώσεις που έγιναν με αφορμή την παρέλαση της Θεσσαλονίκης. «Να τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας και να προχωρήσουμε ακόμα πιο μπροστά ως χώρα» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Αυτές τις μέρες πατάμε πιο σταθερά, πιο σίγουρα, σε αυτό που λέμε συλλογική μνήμη» δήλωσε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «Ο αγώνας του 1821 δίνει και σ’ εμάς πολλές ευθύνες. Να κρατήσουμε τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ελευθερίας, τον σεβασμό στον άνθρωπο, τον σεβασμό στην εργασία και την προκοπή».

«Σήμερα εμείς οι Ελληνες ξαναθυμηθήκαμε το χρέος και το καθήκον μας. Εχουμε να διδαχθούμε πολλά από την Ιστορία. Και το συμπέρασμα που βγαίνει σήμερα είναι ότι υπάρχει μια καλύτερη Ελλάδα, μια Ελλάδα την οποία και την αξίζουμε και την επιζητούμε και την επιδιώκουμε. Αυτή την Ελλάδα θα μπορέσουμε να την απολαύσουμε, θα μπορέσουμε να τη χαρούμε. Θα τελειώσουν οι δυσκολίες και θα βγούμε σε μια διέξοδο» δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας, ενώ ο Σταύρος Καλαφάτης σημείωσε: «Η σημερινή σημαντική ημέρα για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία εκπέμπει διδάγματα ομοψυχίας και πίστης. Θυμίζει σε όλους τι μπορεί να πετύχουν οι Ελληνες όταν είμαστε μονιασμένοι».

Με τις ίδιες αρχές

Από την άλλη μεριά, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι οι Ελληνες, όταν είναι ενωμένοι, με συγκεκριμένο στόχο και σχέδιο, καταφέρνουν πάντα αυτό που θέλουν. «Σήμερα, στην οικονομική αυτή δύσκολη συγκυρία με τις εθνικές προκλήσεις και με τη διεθνή ανασφάλεια, οφείλουμε εμείς οι Ελληνες να ακολουθήσουμε ακριβώς τις αρχές αυτές των προγόνων μας» είπε ο περιφερειάρχης.

Ν. Οικονόμου

Μητσοτάκης: Με ομοψυχία για το μέλλον

Στην Κρήτη βρέθηκε ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του 1821.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στο Ρέθυμνο, κατέθεσε στεφάνι και παρακολούθησε τη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση.
Στη δήλωσή του υπογράμμισε: «…Δεν εγκλωβιζόμαστε μόνο στο ένδοξο παρελθόν. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χρέος της δικής μας γενιάς είναι να πετύχουμε μια καινούργια εθνική επανεκκίνηση. Με ενότητα, με ομοψυχία και με απόλυτο σεβασμό στις αξίες των προγόνων μας, στις αξίες του έθνους μας».
Μόλις τον τελευταίο μήνα έκανε διήμερη περιοδεία σε Ηράκλειο και Λασίθι, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο είχε επισκεφθεί τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με φίλους και τοπικά στελέχη σε καφετέρια της πόλης. Οι φίλοι τού ευχήθηκαν να επιστρέψει ως πρωθυπουργός, ενώ ο «δάσκαλος» Μανώλης Παπουτσιδάκης του τραγούδησε τη μαντινάδα: «Ο Κρητικός δεν προσκυνά. Είναι σκληρός σαν πέτρα. Να μην ψηφίσεις, πρόεδρε, του ΣΥΡΙΖΑ τα μέτρα».

Αποδοκιμασίες  για Ξανθό και Ζουράρι!

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Κώστα Ζουράρι, γνωστού παλαιότερα για τις πατριωτικές και αντιμνημονιακές απόψεις του, να υποστεί τις συνέπειες της μετάλλαξής του.
Ο κ. Ζουράρις εκπροσώπησε ως υφυπουργός Παιδείας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου αποδοκιμάστηκε από ευάριθμη ομάδα πολιτών που του φώναζε «Πήγαινε να πουλήσεις καμιά βραχονησίδα». Παλαιότερα ο κ. Ζουράρις είχε δηλώσει «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μη μας πάρουν».
Επίσης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αποδοκιμάστηκε στο Ρέθυμνο από πολίτη που ζητούσε να μάθει γιατί του έκοψε, όπως και σε άλλους 50.000 δικαιούχους, το επίδομα τέκνου.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Ασυντόνιστο σκορποχώρι!

Ο δήμαρχος Μπουτάρης έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές την ελληνική κοινωνία. Του αρέσει προφανώς να γίνεται κόκκινο πανί (παρόμοιο με τις αγαπημένες του κάλτσες).

Ομως αυτή τη φορά είχε εν μέρει δίκαιο για τον εκφυλισμό των παρελάσεων. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε (με ευθύνη των εκπαιδευτικών) σχολεία που κάνουν παρέλαση με τζιν παντελόνια, χωρίς κανέναν συντονισμό και βαριεστημένα, συλλόγους λογής λογής, που παρελαύνουν λες και κάνουν… βόλτα και ομάδες εθελοντών που νομίζουν ότι βγήκαν για καφέ!

Καμία συναίσθηση της στιγμής, ουδεμία υπερηφάνεια! Είναι θλιβερό το θέαμα των ασυντόνιστων νέων που βαριούνται έστω και να κουνήσουν τα χέρια τους.

Εχει δίκιο, λοιπόν, ο Μπουτάρης! Ολοι αυτοί δεν έχουν καμία δουλειά στην παρέλαση και είναι προτιμότερο να κάνουν κάτι άλλο…
Οι παρελάσεις όμως δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να καταργηθούν. Απλώς πρέπει να ξαναζωντανέψουν και να συμμετέχουν σε αυτές μόνο όσοι πραγματικά νιώθουν το βάρος της ευθύνης.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα