Ο Στουρνάρας δηλώνει πίστη στον Σόιμπλε και αποθεώνει τα Μνημόνια

Μάθημα νομισματικής ορθοδοξίας για αφελείς και συνάμα δήλωση πίστης στην οικονομική σταθερότητα, τις συμφωνίες και τον χαμηλό πληθωρισμό (κατά τις προσταγές του κ. Σόιμπλε) έκανε με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας (φωτό).

Ο κ. Στουρνάρας ξεχνά τη διαδρομή του στο πιο κρίσιμο υπουργείο την περίοδο Σαμαρά – Βενιζέλου, από το οποίο απέδρασε πριν βέβαια τροχοδρομήσει την οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης και ενώ ήταν ανοιχτή η 5η αξιολόγηση που δεν έκλεισε ποτέ.
Αντίθετα, προβάλλει τη θέση του ως κεντρικού τραπεζίτη, από την οποία εμφανίζεται ως κήνσορας των δημόσιων ηθών, βλέπει την εθνική ταυτότητα σαν τροχοπέδη, δεν βρίσκει αρνητικό στα Μνημόνια, ενώ επισείει τον τρόμο της εξόδου από την ευρωζώνη, αφού, όπως λέει, «αν βγούμε, να ξέρετε αυτό θα είναι θάνατος».

Ο κ. Στουρνάρας δεν βρίσκει κάτι κακό στα Μνημόνια, τα οποία άλλωστε υπηρέτησε και υπηρετεί, επικαλείται ότι οι άλλες χώρες που μπήκαν μετά από εμάς βγήκαν ενώ εμείς όχι -καίτοι κεντρικός τραπεζίτης, του διαφεύγει ότι στις άλλες χώρες το πρόβλημα ήταν τραπεζικό, ενώ σε εμάς δημοσιονομικής εκτροπής, στην οποία είχε συμβάλει παλαιότερα ως στέλεχος του σημιτικού καθεστώτος-, και καταλήγει ότι υποφέρουμε «από έλλειψη σταθερότητας θεσμών, έλλειψη εμπιστοσύνης, έλλειψη γενναιότητας του πολιτικού συστήματος να πει την αλήθεια στον κόσμο…».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα