Υπερπύραυλος από τη Ρωσία!

Φέρει το όνομα Zircon, ταξιδεύει έξι φορές ταχύτερα από τον ήχο και με μία βολή καταστρέφει ένα τεράστιο αεροπλανοφόρο

Από την
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Η Ρωσία έχει έτοιμο ένα υπερόπλο που μπορεί να καταστρέψει ένα τεράστιο υπερσύγχρονο αεροπλανοφόρο μόνο με μία βολή! Η νέα απειλή, που φέρει το όνομα Zircon, είναι ένας υπερηχητικός «ασταμάτητος» πύραυλος, ο οποίος έχει την ικανότητα να «ταξιδεύει» μέχρι και έξι φορές ταχύτερα από τον ήχο! Το γεγονός αυτό μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες για τα «εχθρικά» πλοία, καθώς δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να αντιδράσουν.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας, ο Zircon -που μπορεί να φέρει από συμβατικά όπλα μέχρι πυρηνικές κεφαλές- βρίσκεται ήδη υπό δοκιμή και ενδέχεται να τοποθετηθεί στο πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Pyotr Velikiy» εντός του 2018!

Ο υπερσύγχρονος πύραυλος μπορεί να εκτοξευθεί από τη στεριά, από τη θάλασσα ακόμα και από υποβρύχια, ενώ η τεχνολογία Scramjet, που χρησιμοποιεί, αναμειγνύει τα καύσιμα με τον αέρα, επιτρέποντάς του να τα καίει σε υπερηχητικές ταχύτητες. Το γεγονός αυτό του επιτρέπει να ταξιδεύει εξαιρετικά γρήγορα – διανύοντας απόσταση 250 χιλιομέτρων μέσα σε μόλις δυόμισι λεπτά! Ταχύτερα δηλαδή από τη σφαίρα του όπλου ενός ελεύθερου σκοπευτή!

Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι υπάρχουσες αντιπυραυλικές άμυνες που διαθέτουν οι ναυτικές δυνάμεις της Δύσης είναι εφοδιασμένες για να καταρρίπτουν άλλου τύπου βλήματα, πολύ πιο αργά σε ταχύτητα, κάτι που σημαίνει ότι θα καθίστανται άχρηστες εναντίον του Zircon.

Το γεγονός αυτό λοιπόν θα αναγκάζει στο μέλλον τα αεροπλανοφόρα να αγκυροβολήσουν σε αποστάσεις μεγαλύτερες από τα 800 χιλιόμετρα -που είναι η συνηθισμένη εμβέλειά τους- από τους στόχους τους. Κάτι που θα προκαλούσε βέβαια τεράστια προβλήματα στα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα του αεροπλανοφόρου, καθώς δεν θα μπορούσαν πλέον να εκτελέσουν την αποστολή τους και εν συνεχεία να επιστρέψουν στο πλοίο, χωρίς να ξεμείνουν από καύσιμα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα