Ο Γιάννος στον δρόμο του Ακη

►►Καρφώνει τον Σημίτη (όπως έκανε και ο Τσοχατζόπουλος) λέγοντας «μαζί τα κάναμε…»

►►Κρύφτηκε και, αντί να απολογηθεί στη Βουλή (που συζητά σήμερα τη σύσταση εξεταστικής για τα εξοπλιστικά), σε θρασύτατη επιστολή αναφέρει: «Δοξάστε με που σας έβαλα στο ευρώ»

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο

Η Θέση μας: ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΛΙΑ

Διαβάστε online την «δημοκρατία» ,εδώ

Διαβάστε επίσης:

►Ο Στουρνάρας σε ρόλο «λαγού» των δανειστών για τα μέτρα!

►Η ώρα της Βουλής για το «Ντυνάν»!

►2.095.000 ευρώ (!) για φύλαξη του ΚΕΕΛΠΝΟ

►Σφαγή στην κυβέρνηση για τη ΔΕΗ!

►Καθηγητές έξαλλοι με το «Survivor»

►Και ανίερη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σύνταγμα

►Ελληνίδα κληρονόμησε από Τούρκο τρία δισ. δολάρια!

►Κατάρτιση για 3.600 ανέργους με επιδότηση!

►Μποφόρ αγανάκτησης στην Πάρο!

►Υπερπύραυλος από τη Ρωσία!

►ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Κανείς δεν επιτέθηκε στον Σισέ!

Και ο Γιάννος (τώρα) στον δρόμο που χάραξε ο Ακης

Με απύθμενο θράσος και μη τολμώντας να αντικρίσει τους βουλευτές της Ολομέλειας στη σημερινή συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη Γιάννος Παπαντωνίου επέλεξε να αποστείλει στη Βουλή ένα τετρασέλιδο απολογητικό υπόμνημα. Στον «δρόμο» που χάραξε ο Ακης Τσοχατζόπουλος (έλεγε ότι όλα συναποφασίστηκαν στο ΚΥΣΕΑ…), τονίζει ότι «όλες οι συμβάσεις συνήφθησαν μέσα στο πλαίσιο και με ακριβή τήρηση των όρων των Εθνικών Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων Αμυντικών Εξοπλισμών (ΕΜΠΑΕ) που είχαν εγκριθεί από την κυβέρνηση».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το «μοίρασμα» των ευθυνών με τον Κώστα Σημίτη που προκύπτει μέσα από το υπόμνημα, στο οποίο ο κ. Παπαντωνίου τονίζει ότι η κυβέρνηση δρούσε συλλογικά! Σαν να στέλνει ένα μήνυμα ότι «μαζί τα κάναμε»… Ολως τυχαίως δε ο Κ. Σημίτης θα εμφανιστεί σήμερα σε μεταμεσονύκτια τηλεοπτική εκπομπή έπειτα από πολύ καιρό.

«Επιτεύγματα»

Ο κ. Παπαντωνίου αναφέρει στο υπόμνημα ότι επιδιώκεται «η τιμωρία της κυβέρνησης Σημίτη για την επιτυχή διαδρομή της ελληνικής οικονομίας εκείνη την περίοδο», απαριθμώντας μια σειρά «επιτεύγματα» της κυβέρνησης Σημίτη, μεταξύ των οποίων η ένταξη της χώρας στη νομισματική ένωση. «Αυτό είναι το έγκλημα για το οποίο πληρώνουμε το τίμημα της κατασυκοφάντησης» αναφέρει χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας να απαντήσει για την «ταμπακέρα» του κατηγορητηρίου και δικαιώνοντας επί της ουσίας τη «δημοκρατία», που επεσήμανε ότι «τρέμει ο Σημίτης την εξεταστική για τον Γιάννο».

Χωρίς καμία διάθεση να δώσει εξηγήσεις για τα σοβαρά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, όπως η απιστία κατά του Δημοσίου και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ο Γιάννος Παπαντωνίου μιλά για απόπειρα συκοφάντησής του. Σε μια απόπειρα, μάλιστα, να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα» και να δώσει χαρακτηριστικά «πολιτικής δίωξης» στην υπόθεσή του, ισχυρίζεται ότι η πρόταση για προανακριτική «εξυπηρετεί αποκλειστικά πολιτικές σκοπιμότητες που συνδέονται τόσο με τη συγκυρία όσο και με περισσότερο “στρατηγικούς” στόχους».

Μάλιστα, βλέπει και στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης! Στο υπόμνημά του αναφέρει: «Η απουσία οποιασδήποτε ένδειξης για την εκ μέρους μου “συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις” οδηγεί τους συντάκτες της πρότασης στην επίκληση λογαριασμού που δημιούργησε η σύζυγός μου το έτος 2000 (Μάιος – Αύγουστος) και στη συνέχεια μετέτρεψε σε καταπίστευμα στην τράπεζα HSBC για τα παιδιά της από τον πρώτο της γάμο». Υποστηρίζει δε πως «πρόκειται για κίνηση απόγνωσης, γιατί το άνοιγμα λογαριασμού από τη σύζυγό μου απέδειξε ότι μετά την κατάθεση το 2000 ούτε ένα ευρώ δεν προστέθηκε στο αρχικό ποσό (1.300.000 ευρώ), κατά συνέπεια καμία απολύτως σχέση δεν μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε αυτόν τον λογαριασμό και στη θητεία μου στο ΥΠΕΘΑ».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα