ΦΙΡΦΙΡΙΚΟΙ

Ο Στουρνάρας στον ρόλο του «τελάλη» των δανειστών

Από τον
Γιώργο Χαρβαλιά

Eίναι βέβαιο ότι το μελλοντικό δικαστήριο της Ιστορίας (γιατί πραγματικό δεν βλέπω να έρχεται…) θα κρίνει πολύ αυστηρά όλους αυτούς τους φιρφιρίκους του «εκσυγχρονισμού», που οδήγησαν την Ελλάδα στο εκτελεστικό απόσπασμα και σήμερα διακηρύσσουν τι πρέπει να κάνουμε για να μην ακουστεί το «μπαμ»…

Κορυφαίο παράδειγμα όλων αυτών, ο ταλαντούχος κύριος Στουρνάρας. Λες και δεν πέρασε ο ίδιος από κομβικής σημασίας κρατικές θέσεις που διαμόρφωσαν την οικονομική πολιτική της χώρας, λες και δεν έχει ίχνος ευθύνης για την ακριβοπληρωμένη «μαϊμουδιά» της ένταξής μας στον πολυδιαφημισμένο «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης, λες και δεν άδειασαν οι τράπεζες επί των ημερών του, έρχεται τώρα και τι μας λέει; «Τελειώνετε με την αξιολόγηση, γιατί αλλιώς η χώρα πηγαίνει στον γκρεμό».

Ωραία, λοιπόν, κύριε Στουρνάρα μας, να σπεύσουμε να αξιολογηθούμε, μήπως τελικά… προβιβαστούμε. Μέχρι να πάρουμε όμως το έρμο το πτυχίο μας, όπως οι άλλοι συμμαθητές του γερμανικού λυκείου στην ευρωζώνη, τι ακριβώς θα μας έχει συμβεί; Θα έχουμε χάσει στον δρόμο τις συντάξεις, το δικαίωμα στην απεργία, τις περιουσίες μας, κινητές και ακίνητες, τα παιδιά μας, που θα ʼχουν φύγει μετανάστες, δυο τρεις κοινωφελείς επιχειρήσεις, όπως η ΔΕΗ ή η ΕΥΔΑΠ, και τα λοιπά ασημικά του κράτους. Θα ʼχουμε γίνει όμως «ανταγωνιστικοί», στη λογική του Σόιμπλε, για να μπορούν να λιάζονται στις ξαπλώστρες Γερμανοί συνταξιούχοι και να τους περιποιούνται σύγχρονοι Ελληνες δουλοπάροικοι με ένα ξεροκόμματο.

Είναι, λοιπόν, κι αυτό ένα από τα δεινά της σύγχρονης μνημονιακής τιμωρίας μας. Μαζί με την καθημερινή φτωχοποίηση, την κατάθλιψη και τη μιζέρια που έφερε η δανειακή ομηρία, να έχουμε και τους «μυαλοπώληδες», τύπου Στουρνάρα, τελάληδες των δανειστών. Σαν ροτβάιλερ που φωνάζουν για την «αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων», ώστε να τους ακούσουν στο Βερολίνο τα αφεντικά τους και να χαρούν.

Λοιπόν, για να τελειώνουμε: Αν ο Στουρνάρας θεωρεί ότι η κυβέρνηση μας οδηγεί στον γκρεμό, να τσακιστεί να παραιτηθεί. Δεν ξέρω αν το έχει αντιληφθεί, αλλά από τη θέση στην οποία βρίσκεται υπηρετεί την κυβερνητική πολιτική, εκτός κι αν θέλει να μας πει ότι το εθνικό θησαυροφυλάκιό μας, του οποίου προΐσταται, είναι παντελώς ανεξάρτητο από την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία στη χώρα.

Και επειδή αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στη… Γερμανία, καλά θα κάνει ο κύριος διοικητής να αφήσει τα κηρύγματα, βολεμένος στη θεσούλα του. Και το θράσος έχει τα όριά του…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα