Ο Σώρρας αντιμέτωπος με τα ισόβια

Η Δικαιοσύνη αφυπνίστηκε και του  καταλογίζει βαριά κακουργήματα και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Aντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια κάθειρξη βρίσκεται ο Αρτέμης Σώρρας μετά το νέο ένταλμα σύλληψης για βαριά κακουργήματα που εκδόθηκε σε βάρος του. Ο «εθνοσωτήρας» καταζητείται ήδη από τις Αρχές, καθώς μετά την καταδίκη του σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση ενεργοποιήθηκε αυτόματα ένταλμα, προκειμένου να εκτελεστεί η απόφαση του δικαστηρίου. Το νέο ένταλμα εξέδωσε ο ανακριτής Διαφθοράς, που ανέλαβε την υπόθεση μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία διενήργησε για το θέμα η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου.

Η εισαγγελική λειτουργός κατέληξε στην άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων για κακουργήματα σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και επτά ακόμα συνεργατών του, που φέρεται ότι αποτελούν τον στενό πυρήνα της ομάδας του. Μάλιστα, από τα οκτώ άτομα, μόλις δύο (που κατοικούν στον Καναδά) δεν εμφανίστηκαν για εξηγήσεις στην εισαγγελέα.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των οκτώ αφορά τα αδικήματα της απόπειρας απάτης και απάτης τετελεσμένης κατά Δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Ελληνικού Δημοσίου, της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της ψευδούς καταμήνυσης και ψευδορκίας μάρτυρα.
Σύμφωνα με την εισαγγελική εκτίμηση, ο Αρτέμης Σώρρας δεν διαθέτει χρήματα, ενώ τα τελευταία χρόνια φέρεται ότι δεν υπέβαλε ούτε έστω μηδενικές φορολογικές δηλώσεις.

Η υπόθεση Σώρρα, η έρευνα της οποίας ξεκίνησε έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, έχει προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά στο Δημόσιο αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία.

Από το πόρισμα φέρεται ότι προκύπτει πως τουλάχιστον 12.000 φορολογούμενοι έχουν στείλει εξώδικα σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία ζητώντας συμψηφισμό χρεών τους με τα 600 δισ. του Σώρρα. Μάλιστα, η ζημιά στον κρατικό κορβανά αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και είναι αδύνατον προς το παρόν να υπολογιστεί με ακρίβεια το μέγεθος, αφού ακόμη και μετά την καταδίκη Σώρρα στην Πάτρα πολίτες εξακολουθούν να επικαλούνται τις εξουσιοδοτήσεις του. Χαρακτηριστικά, το πόρισμα της εισαγγελέως φέρεται ότι επικαλείται 115 περιπτώσεις πολιτών που προσκόμισαν την εξουσιοδότηση Σώρρα, για τις οποίες το ΙΚΑ δεν εισέπραξε 4.700.000 ευρώ!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα