Προανακριτική επιτροπή (με 252 υπέρ) για Γιάννο

Σφίγγει ο κλοιός για τον Γιάννο Παπαντωνίου, με τη Βουλή να αποφασίζει με ευρύτατη πλειοψηφία (252 υπέρ, 3 κατά, 4 παρών, 8 άκυρα, 1 λευκό) τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα αδικήματα της απιστίας κατά του Δημοσίου και το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος προερχόμενου από εγκληματική δραστηριότητα. Η επιτροπή θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της εντός των επόμενων τριών μηνών.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «τεράστια ζημιά που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από τις συμβάσεις που φέρουν τη υπογραφή του συγκεκριμένου υπουργού». Μάλιστα, επιτέθηκε στα κόμματα που είχαν το «τιμόνι» τις χώρας πριν από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «κάποιου είδους συνωμοσία σιωπής, “ομερτά”, όπως λένε στη γλώσσα της Μαφίας» και συμπληρώνοντας: «Αν δεν ήμασταν κυβέρνηση, η συζήτηση αυτή δεν θα γινόταν ποτέ από τα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τώρα ζητούν τα ρέστα».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τη Φώφη Γεννηματά, επειδή απουσίαζαν από τη συζήτηση, κάνοντας λόγο για «αμηχανία και σιωπή». «Υπάρχει βαρύτατη πολιτική ευθύνη γι’ αυτούς που πέρασαν στο Σύνταγμα της χώρας αυτή την εκτρωματική διάταξη» είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παραγραφής του αδικήματος της απιστίας λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Οπως είπε ο κ. Τσίπρας, υπάρχει το έγκλημα του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, και αυτό είναι διαρκές, ενώ έβαλε στο κάδρο των ευθυνών και τον Κώστα Σημίτη και προανήγγειλε έρευνα και για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, λέγοντας: «Ψάχνοντας, όλο και κάτι βρίσκει κανείς. Μπορεί να ψάχνεις για τα εξοπλιστικά και να βρεις κι άλλα πράγματα – να προκύψουν μίζες από την περίοδο του Χρηματιστηρίου… Δεν λέμε κάτι καινούργιο για τις μίζες την εποχή των παχιών αγελάδων, την περίοδο Σημίτη». Οσο για τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του κ. Σημίτη, ανέφερε ότι «τα φαντάσματα του παρελθόντος βγαίνουν στις τηλεοράσεις και ζητούν εκλογές».

Ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε «ιστορική» τη συνεδρίαση για την Προανακριτική, λέγοντας ότι αποδεικνύεται περίτρανα πως «δεν τα φάγαμε μαζί». Πρόσθεσε ότι «εμείς δεν έχουμε βρόμικα στα δικά μας συρτάρια, δεν έχουμε σκελετούς, και γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορείτε να μας εκβιάσετε με τίποτα», κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ότι «τα έχουν κάνει πλακάκια».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι βρέθηκαν στην Ελβετία «τρεις λογαριασμοί στο όνομα του κ. Παπαντωνίου και της γυναίκας του» (κάτι που είχε αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία») και συμπλήρωσε ότι «έναν δρόμο έχει ο Παπαντωνίου: να βγει τώρα και να δώσει όλα τα στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς του».

Δ. Αλειφερόπουλος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα