Βόλτα θανάτου για τέσσερα φιλαράκια στον Εύοσμο!

Τα παιδιά επέστρεφαν από διασκέδαση στα Λαδάδικα, κανένα δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, ενώ ο οδηγός δεν είχε δίπλωμα

Ρεπορτάζ
Αριστείδης Μάτιος
Φωτό: Παύλος Μακρίδης

Ανείπωτη τραγωδία στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Τρεις 17χρονοι κι ένας 19χρονος ανασύρθηκαν χθες τα ξημερώματα νεκροί, ενώ ακόμη ένας 17χρονος χαροπαλεύει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, μετά το φρικτό δυστύχημα που σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και προέκτασης Σμύρνης.

Ο 17χρονος Αβραάμ Μουρατίδης ήταν ο οδηγός του μοιραίου Volvo, το οποίο προσέκρουσε σφοδρά στο τοιχίο εγκαταστάσεων γηπέδων ποδοσφαίρου, που βρίσκεται στο σημείο. Νεκροί επίσης ανασύρθηκαν οι 17χρονοι Θεόδωρος Μεμετζής και Γεώργιος Μαντζατζής, όπως επίσης και ο 19χρονος Παύλος Λεοντίδης, ενώ μάχη για τη ζωή του δίνει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ο Δημήτρης Ελεκίδης. Τεχνική πραγματογνωμοσύνη για να διερευνηθούν οι συνθήκες του πολύνεκρου τροχαίου διέταξε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Ευαγγελία Καρανίκα.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα. Το αυτοκίνητο, για ανεξήγητη μέχρι στιγμής αιτία, ξέφυγε από την πορεία του και με μεγάλη ταχύτητα αρχικά χτύπησε στην άκρη του πεζοδρομίου και στη συνέχεια κατέληξε στον τοίχο. Εντρομοι οι κάτοικοι πετάχτηκαν κυριολεκτικά από τα κρεβάτια τους και κάλεσαν την Αστυνομία, την πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, ενώ κανείς από τους επιβάτες δεν φέρεται ότι φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Βασικό ερώτημα της υπόθεσης αποτελεί πώς ο ανήλικος πήρε να οδηγήσει το αυτοκίνητο του πατέρα του. Αστυνομικές πηγές χθες ανέφεραν ότι ο γονιός δεν γνώριζε ότι ο γιος του είχε πάρει το όχημα και ότι σηκώθηκε τα ξημερώματα και έψαχνε το παιδί και τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Χθες, δεκάδες έφηβοι, συγγενείς και φίλοι των παιδιών έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος. Μερικά λουλούδια και κεριά στη μνήμη των αδικοχαμένων φίλων τους συμπλήρωναν τη ζοφερή εικόνα των σκόρπιων κομματιών του αυτοκινήτου.

«Είμαστε συγκλονισμένοι. Χθες ήμασταν μαζί την ώρα του διαλείμματος και κάναμε σχέδια για το καλοκαίρι που πλησιάζει. Δεν μπορεί κανείς να πιστέψει ότι πλέον δεν υπάρχουν στη ζωή, ότι δεν θα τους ξαναδούμε στο σχολείο» ανέφερε στη «δημοκρατία» η Μαρία, συμμαθήτρια των παιδιών. Οι πέντε φίλοι ήταν αχώριστοι από πολύ μικρή ηλικία και οι τέσσερις 17χρονοι ήταν και συμμαθητές στο 1ο και το 2ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου. Χθες, όταν μαθεύτηκε η είδηση, το σχολείο βυθίστηκε στο πένθος. «Γνωριζόμασταν μια ολόκληρη ζωή. Δεν ξέρουμε πώς έγινε και πήραν το αυτοκίνητο και κατέληξε έτσι η βραδιά» αναφέρει άλλος συμμαθητής των παιδιών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παρέα διασκέδαζε νωρίτερα στα Λαδάδικα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει πώς κατέληξαν στον συγκεκριμένο δρόμο, καθώς κανείς τους δεν διαμένει στους γύρω δρόμους.
Τραγική ειρωνεία; Ο Παύλος Λεοντίδης είχε γράψει πρόσφατα στο facebook, κάτω από φωτογραφία του όπου εμφανιζόταν μέσα σε ακριβό αυτοκίνητο: «Αν μια μέρα η ταχύτητα με σκοτώσει εσύ να μην κλάψεις γιατί εγώ εκείνη την ώρα γελούσα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα