Οπλα (και στη Βουλή) για τον Μπελογιάννη

Αποστάσεις από βουλευτές της ΝΔ για τη «γιορτή» της Αμαλιάδας

Λίγες ώρες έμεινε τελικά στην Αμαλιάδα, στο ομώνυμο «μουσείο», το όπλο του Μπελογιάννη, καθώς το ΚΚΕ το πήρε πίσω στον Περισσό!

Το πιστόλι τύπου Walther PP του 1929 τοποθετήθηκε σε προθήκη της έκθεσης από τον ίδιο τον γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος το αφαίρεσε αφού ολοκληρώθηκε η τελετή των εγκαινίων. «Γι’ αυτό δεν πήγα στα εγκαίνια, διότι ξέρω καλά ότι η καπηλεία είναι αυτοσκοπός γι’ αυτούς» ανέφερε σχετικά ο γιος του Νίκου Μπελογιάννη. Από το γραφείο του Νίκου Βούτση επιβεβαίωσαν ότι ύστερα από συνεννοήσεις τριών μηνών το ΚΚΕ ενημέρωσε λίγο πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης πως το όπλο τελικά θα παρέμενε στην έκθεση για μόνο λίγες ώρες. Επισήμως το ΚΚΕ απαντά πως η αφαίρεση του όπλου από την έκθεση σχετίζεται με την ασφάλεια του κειμηλίου.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή, ο Κώστας Τασούλας ήταν καυστικός για τις τιμές στον Μπελογιάννη. «Δεν μπορεί εν ονόματι ενός πολύ σκληρού θανάτου, που μπορεί κανείς να κρίνει, να θεωρηθεί ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη δημοκρατίας. Αν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας, δεν θα επιτρεπόταν όχι απλώς να πω αυτά αλλά ούτε να τα σκεφτώ» είπε ο βουλευτής της Ν.Δ. Τη σκυτάλη πήρε ο Κώστας Τζαβάρας, που κράτησε αποστάσεις από τη «γιορτή» που στήθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου του Κοινοβουλίου στην Αμαλιάδα, λέγοντας πως ο Μπελογιάννης μπορεί να είναι «λαμπρός αγωνιστής και ήρωας του κόμματός του» αλλά «δεν μπορεί να εμφανίζεται ως ήρωας της δημοκρατίας» συνολικά.

«Ηρωες υπάρχουν και από την άλλη πλευρά και θα έπρεπε η Βουλή να έχει την πρόνοια για τέτοια θέματα και να έχει μια αξιακή ουδετερότητα» είπε ο κ. Τζαβάρας. Ο κ. Βούτσης δήλωσε έκπληκτος από αυτά που ακούστηκαν και πρόσθεσε ότι στην προχθεσινή εκδήλωση στην Αμαλιάδα δεν υπήρξε ούτε μία ένσταση από οπουδήποτε για το ότι η Βουλή θα τιμήσει τον Μπελογιάννη.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος είχε χαρακτηρίσει «αρχισφαγέα του ΚΚΕ» τον Μπελογιάννη, προσθέτοντας ότι «το σπίτι του εμείς θα το γκρεμίσουμε για να μη θυμίζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού, όταν θα έρθει η ώρα». Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης αντέδρασε λέγοντας πως «κανείς δεν μπορεί να γκρεμίσει κανενός το σπίτι».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα