Κύριοι, για ποια ανάπτυξη μιλάτε με εκατοντάδες λουκέτα;

Ξεχνάτε ότι οι μικρομεσαίοι είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας • Άρθρο «δημοκρατίας» Β. Ελλάδος Από τον
Κωνσταντίνο Ιακώβου*

Διανύουμε τον τρίτο μήνα του 2017, περιμένοντας πότε θα κλείσει η περίφημη «δεύτερη αξιολόγηση», που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους, με μια αγορά παγωμένη, βουτηγμένη στην αβεβαιότητα, εκατοντάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις και δεκάδες επαγγελματίες υπό καθεστώς πτώχευσης. Κι όλα αυτά στην Ελλάδα τού σήμερα, στην Ελλάδα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην Ελλάδα που δεν μπορεί να ορθοποδήσει εκ των έσω γιατί το τιμόνι της έχουν πάρει καπετάνιοι χωρίς πείρα σε καράβια.

Τα ηνία της Ελλάδας εδώ και περίπου δύο χρόνια τα κρατούν άνθρωποι που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους προς τον λαό. Αντιθέτως, έκαναν βεβιασμένες κινήσεις, όπως το περίφημο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, το οποίο ποτέ δεν εφαρμόστηκε και έφερε σαν επακόλουθο τα capital controls, που τσάκισαν την οικονομία της χώρας. Και τα Μνημόνια δεν σκίστηκαν. Αντιθέτως βαδίζουμε στον δρόμο της υπογραφής ενός ακόμα. Με πιο σκληρά μέτρα από ό,τι αυτά που ήδη εφαρμόζονται και σημαία την ανάπτυξη, για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη και να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Και ερωτώ, κύριοι: Για ποια ανάπτυξη μιλάτε; Η φορολογία των επιχειρήσεων είναι στο 29%, το ασφαλιστικό υπερταμείο σας λειτουργεί με καθυστερήσεις, ο ΦΠΑ στα προϊόντα και στις υπηρεσίες αποτελεί επί της ουσίας φόρο πολυτελείας, η γενικότερη φοροαφαίμαξη γονατίζει την οικονομία μας και πολλά καταστήματα κινδυνεύουν με κλείσιμο, γεγονός που θα εκτινάξει την ανεργία στα ύψη. Δεν υπάρχουν κίνητρα ούτε για εμάς, τους μικρομεσαίους, για επενδύσεις. Ξεχνάτε, φαίνεται, ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και ρίχνετε τα πυρά σας πάνω μας με κάθε πιθανό τρόπο!

Δυσκολεύετε την επιβίωσή μας, κύριοι, σε μια περίοδο που εμείς επωμιζόμαστε το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος για να έχετε εσείς να πληρώσετε μισθούς και συντάξεις. Φτάνει πια, κύριοι! Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η πόρτα για ένα καλύτερο αύριο. Αναγνωρίστε τη σημασία τους. Επενδύστε σε αυτές και μην περιμένετε μόνο τη βοήθεια της Ευρώπης, ψηφίζοντας ταυτόχρονα όλο και πιο σκληρά μέτρα. Είναι καιρός η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της.

* Πρόεδρος Ενωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών & Ενοικιαστών Περιπτέρων Μακεδονίας. Μέλος Δ.Σ. ΓΣΕΒΕΕ. Μέλος Δ.Σ. Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα