ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΣΜΟΣ

Η… ένεση «αριστείας» και οι κακές αναμνήσεις

Από τον
Γιώργο Χαρβαλιά

Ηιδέα είναι πραγματικά ανατριχιαστική. Και προκαλεί ναυτία το ότι προβάλλεται ως «σοβαρή πρόταση» από ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Βεβαίως, αν κοιτάξεις ποια μέσα είναι αυτά, θα αντιληφθείς και πού πάει το πράγμα… Κάποιοι πεφωτισμένοι «ερευνητές» ενός ινστιτούτου της Εσπερίας (γερμανικού, βέβαια, δεν χωράει κι ερώτημα…) ανακάλυψαν το φάρμακο για το αναποτελεσματικό Ελληνικό Δημόσιο. Χρειάζεται άμεση ένεση «αριστείας».

«Εκπαιδευμένα» στελέχη εισαγωγής. Ελληνικής υπηκοότητας, αλλά αδιευκρίνιστης… εθνικής συνείδησης! Τα «στελέχη», λοιπόν, θα επιλέγονται με συνοπτικές διαδικασίες από τις Βρυξέλλες και θα αμείβονται απευθείας από τα κεντρικά της Κομισιόν, απ’ όπου προφανώς θα παίρνουν και εντολές. Σε πρώτη φάση θα χρειαστούν χίλιοι. Και μετά, βλέπουμε… Αυτοί, αν ερμηνεύω σωστά τη φαεινή ιδέα των Γερμανών, θα λειτουργούν κάπως ως τοποτηρητές -και πληροφοριοδότες- των θεσμών φυσικά…

Μια ολόκληρη μεραρχία από ανθρώπινα πάντσερ που θα ελέγχουν αν εφαρμόζονται τα προαπαιτούμενα των δανειστών, στην κατεύθυνση πάντα των περιβόητων μεταρρυθμίσεων… Αυτοί θα «αξιολογούν» on the spot, θα κρίνουν αποδόσεις και φρονήματα, πιθανότατα δε θα εισηγούνται και το ποιος πρέπει να απολυθεί… Ξέρετε, λοιπόν, τι μου θυμίζει αυτό; Τα σώματα ντόπιων «εθελοντών» στα κράτη της Βαλκανικής, που συνέδραμαν τις εκκαθαρίσεις των Waffen SS, που ήταν ντυμένοι με γερμανικές στολές και αμειβόμενοι από την τοπική Κομαντατούρ. Αυτοί οι «εθελοντές» τραγουδούσαν την «Ερικα» και καμάρωναν -τρομάρα τους…- σαν γύφτικα σκεπάρνια, επειδή αναδείχτηκαν εκλεκτοί των Γερμαναράδων. Για να χαφιεδίζουν, να τρομοκρατούν και να βασανίζουν τα αδέλφια τους.

Οι σημερινοί «χίλιοι» θα είναι οι εκλεκτοί του «μπεκροκανάτα» των Βρυξελλών και οι πραιτοριανοί κάθε αγύρτη τύπου Ντάισελμπλουμ, που παριστάνει τον τιμητή των Ελλήνων τεμπέληδων. Γι’ αυτό θα αμείβονται ως υπάλληλοι της Κομισιόν και θα έχουν όλα τα σχετικά προνόμια.
Ομως, οι «ερευνητές» είναι διχασμένοι, όπως αναφέρει το ελληνικό μέσο που ανέδειξε την ωραία ιδέα: Θεωρούν ότι δεν φτάνουν χίλιοι για να αλλάξει το σάπιο Ελληνικό Δημόσιο. «Θα είναι σαν να πετάς διαμάντια σε βούρκο» λένε χαρακτηριστικά, γιατί οι Ελληνες δημόσιοι υπάλληλοι μοιάζουν με… (εννοεί «τεμπέληδες») Μεξικανούς.

Ξέρετε, όμως, ποιο είναι το τραγικό; Ο ένας από τους διαμορφωτές της «ιδέας» είναι νεαρός Ελληνας, που ζει στη Γερμανία και δεν έχει δουλέψει ποτέ στην Ελλάδα. Φαίνεται, ωστόσο, ότι έχει πλήρως διαμορφωμένη άποψη για το Ελληνικό Δημόσιο. Για την ιστορία, το Ινστιτούτο Ερευνας «Max Planck» ανήκει στο βαθύ ακαδημαϊκό κατεστημένο της Γερμανίας και βεβαίως επιχορηγείται αδρά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά και από τα επιμέρους γερμανικά κρατίδια! Απροκάλυπτες καταστάσεις, δηλαδή…

Γιώργος Χαρβαλιάς

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα