Του έπεσαν τα δόντια! Αθλια η κατάσταση υγείας του Ακη

Η πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης του Ακη Τσοχατζόπουλου εκδικάζεται αύριο, με τον πρώην υπουργό πάντως να αδυνατεί να δώσει το «παρών» στο δικαστήριο, αφού παραμένει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για νοσηλεία έπειτα από εγχείριση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε.

Οι συνήγοροί του κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζωή του κ. Τσοχατζόπουλου, αφού, όπως επισημαίνουν, η επιστροφή του στις Φυλακές Κορυδαλλού θα επιβαρύνει δραματικά την κατάσταση της υγείας του και ενδεχομένως να είναι μη αναστρέψιμη, καθώς απαιτούνται πλέον ειδική παρακολούθηση και φροντίδα, οι οποίες δεν μπορούν να παρασχεθούν στο νοσοκομείο των φυλακών. Οπως τονίζει ο θεράπων ιατρός του και διευθυντής του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος της κλινικής του Ιπποκρατείου Γεώργιος Οικονομόπουλος, «μόνο τα νεφρά του κ. Τσοχατζόπουλου λειτουργούν κανονικά και ο υπόλοιπος είναι σάπιος εσωτερικά. Τα δόντια του είναι σάπια και πέφτουν μόνα τους». Ο ίδιος είχε καταθέσει ως μάρτυρας κατά την τελευταία αίτηση αποφυλάκισης του Ακη Τζοχατζόπουλου και είχε μεταφέρει με ζοφερό τρόπο την κλινική εικόνα του κρατουμένου.

Επισήμανε ότι η εισαγωγή του για επέμβαση δεν έγινε άμεσα, καθώς διαγνώστηκε στεφανιαία νόσος στελέχους 80%, παρά το γεγονός ότι τα λευκώματα στο αίμα του ήταν αρκετά κάτω από αυτά ενός φυσιολογικού ανθρώπου. Ο θεράπων ιατρός του πρώην υπουργού σημείωσε επίσης: «Η επιστροφή του στις φυλακές, σε έναν χώρο γεμάτο μικρόβια, είναι δεδομένο ότι θα κάνει επιπλοκή! Επιπλοκή που δεν θα αντιληφθούν εγκαίρως οι ιατροί γενικής ιατρικής που διαθέτει το κατάστημα κράτησης και θα είναι αργά, με την κατάστασή του να γίνεται μη αναστρέψιμη.

Τα μικρόβια στην κατάστασή του είναι κίνδυνος θάνατος!» Για να επουλωθεί δε η στερνοτομή στην οποία έχει υποβληθεί «θα χρειαστεί πάνω από έξι μήνες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα