Κλήσεις αγωνίας Τσίπρα σε Μέρκελ, Ευρωπαίους

Στην τελική ευθεία επιδιώκεται να μπει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Τα επόμενα 24ωρα προβλέπονται κρίσιμα, καθώς πιέζει ασφυκτικά ο χρόνος μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή στη Μάλτα και ακόμη ένα χρονικό ορόσημο για επίτευξη συμφωνίας κινδυνεύει να πάει χαμένο.

Σε αυτό το κλίμα, η Αθήνα καλεί το Βερολίνο σε μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει λύση σε πολιτικό επίπεδο, δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά πως ό,τι ήταν να γίνει σε επίπεδο τεχνοκρατών έγινε.

Καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρούσε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ, προκειμένου να μεσολαβήσει για να κλείσει η συμφωνία, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου άφηναν να διαρρεύσει χθες ότι επρόκειτο απλά για «κύκλο επαφών» του πρωθυπουργού και κατήγγειλαν τα «καταστροφολογικά σενάρια». Εκτός από την τηλεφωνική συνομιλία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο κ. Τσίπρας ετοιμάζει νέο γύρο διεθνών επαφών, αρχής γενομένης τη Μ. Δευτέρα, οπότε θα βρεθεί στη Μαδρίτη για την τρίτη σύνοδο των χωρών του Νότου. Στις 29 Απριλίου ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Brexit.

Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πλευρά εντείνει τις προσπάθειες σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο κι ενώ αύριο αναμένονται στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και την Παρασκευή ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η συμφωνία όσον αφορά το τεχνικό επίπεδο είναι κοντά, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να προκύψουν νέα εμπόδια εκ μέρους των δανειστών, για να καθυστερήσουν τη διαδικασία προόδου. Για τον λόγο αυτόν, και ο πρωθυπουργός πήρε την πρωτοβουλία να τονίσει στην καγκελάριο ότι είναι η ώρα πολιτικών αποφάσεων που θα αποτρέψουν τυχόν τέτοιες προσχηματικές καθυστερήσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα