Ιδού ο… συνωστισμός! «Εμείς ρίξαμε τους Ελληνες στη θάλασσα» είπε ο Ερντογάν

Πιο προκλητικός παρά ποτέ, ξεπερνώντας κάθε όριο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε αντιπαράθεσή του με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χιουσνού Μποζκούρτ, για το δημοψήφισμα της Τουρκίας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί με πανηγυρικό σχεδόν τόνο σε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, αυτή της καταστροφής της Σμύρνης. Την αρχή έκανε ο Μποζκούρτ, ο οποίος δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «αν βγει το “Οχι”, θα σας ρίξουμε και πάλι στη θάλασσα της Σμύρνης», αναφερόμενος στους ψηφοφόρους του «Ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου. Αμεση ήταν η απάντηση του «σουλτάνου», ο οποίος τόνισε: «Βρε ανάγωγε, αυτός ο λαός (σ.σ.: ο τουρκικός) είναι Ελληνες, νομίζεις; Εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Ελληνες στη θάλασσα» ξυπνώντας τις οδυνηρές μνήμες της Μικρασιατικής Καταστροφής.

«Εμείς αυτούς που λένε “Οχι” δεν θα τους ρίξουμε στη θάλασσα. Εμείς για αυτούς που λένε “Οχι” θα ιδρύσουμε ένα ειδικό μουσείο και θα τους βάλουμε μέσα» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα