Οργή από τους καθηγητές για τα κενά

Ρεπορτάζ
Παναγιώτα Φλώρου
Φωτό: Δημήτρης Γκολφομήτσος

Με κύριο αίτημα τους μόνιμους διορισμούς των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, κυρίως των αναπληρωτών, δεκάδες δάσκαλοι και καθηγητές συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι στα Προπύλαια πραγματοποιώντας στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.

«Από το 2009 δεν έχει γίνει σχεδόν κανένας διορισμός στην δημόσια εκπαίδευση» είπε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Αναγνωστόπουλος, προσθέτοντας ότι οι αναπληρωτές δεν έχουν ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους, παρά τα 10 και 15 χρόνια προϋπηρεσίας. «Οι γυναίκες τρέμουν στην ιδέα μιας εγκυμοσύνης γιατί δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα για άδεια και κινδυνεύουν να απολυθούν» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, όπως σημειώνει ο αναπληρωτής γυμναστής στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χαλκίδας Στέλιος Τσάπατος, «μέχρι τώρα οι τίτλοι σπουδών συμψηφίζονταν, από εδώ και πέρα θα μετρά μόνο ο ανώτερος, με αποτέλεσμα να πέφτουμε στον πίνακα των διορισμών. Αυτό σημαίνει ότι του χρόνου δεν ξέρουμε αν θα δουλεύουμε. Εχουμε οικογένειες και κάθε χρόνο ζούμε με την αγωνία».

Οι εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής έδωσαν δυναμικά το «παρών» στη χθεσινή διαμαρτυρία και στο πλευρό τους βρίσκονταν ακόμα και γονείς παιδιών με αναπηρία. «Τα παιδιά μας είναι χαρισματικά και με τους ανάλογους εκπαιδευτικούς πάνε πολύ μπροστά. Αν από τον Σεπτέμβριο δεν υπάρχουν καθηγητές, δεν θα ανοίξει κανένα σχολείο» δήλωσε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Αιγάλεω Θεοδώρα Τζίμα.

Η γραμματέας του συλλόγου Εφη Ταρατώρη επισήμανε ότι με τις εξάμηνες συμβάσεις που ισχύουν δημιουργούνται ελλείψεις στα παιδιά που χρειάζονται ένα σταθερό περιβάλλον για την εκπαίδευσή τους.

Και μήνυση από το υπ. Παιδείας

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του προέδρου της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) Γιάννη Βαφειαδάκη κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας. Αιτία υπήρξε, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Παντή, ότι ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ «επιχείρησε με δηλώσεις του να θέσει θέμα αδιάβλητου των πανελλαδικών εξετάσεων είτε διαστρεβλώνοντας είτε αποκρύπτοντας ουσιώδη στοιχεία της ανακοίνωσης του υπουργείου είτε ακόμα εικάζοντας μελλοντικές ανακοινώσεις χωρίς να περιμένει τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου, που διασφαλίζει απόλυτα την ισονομία και την ισότητα των ευκαιριών των υποψηφίων».

Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Βαφειαδάκη, που κατήγγειλε ότι στοχοποιείται από τους ίδιους κύκλους του υπουργείου που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να πλήξουν κάθε φωνή λογικής. Οπως ανέφερε, προσπαθούν να πλήξουν τον ίδιο αλλά και τον κλάδο των φροντιστών επειδή τόλμησε να σχολιάσει «την απίστευτη προχειρότητα και τις συνεχείς παλινωδίες του υπουργείου τόσο για τη μείωση των εισακτέων όσο και για τις επαναληπτικές πανελλαδικές, που δικαίως έχουν δεχθεί σκληρές κριτικές».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα