Οι άθεοι ετοιμάζουν και φέτος τη Μ. Παρασκευή τη γραφική γιορτή κρεατοφαγίας

Παρά την περσινή αποτυχία η ασεβής ένωση διοργανώνει ανίερο τραπέζι κρεοφαγίας τη Μεγάλη Παρασκευή

Από χολή, ειρωνεία και λοιδορία του θρησκευτικού αισθήματος εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών ξεχειλίζει η πιο πρόσφατη ανακοίνωση της Ενωσης Αθέων. Η περιθωριακή οργάνωση, λίγο καιρό μετά την αποτυχημένη «φιέστα» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, επιχειρεί να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο, επιστρατεύοντας τον προσφιλή της τρόπο να αποσπάσει ψήγματα δημοσιότητας, να ανακοινώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ανίερο κρεατοφαγικό φαγοπότι με την ονομασία «Φανερός Δείπνος» ανήμερα τη Μεγάλη Παρασκευή!
Η πρώτη προσπάθεια οργάνωσης «Φανερού Δείπνου» είχε γίνει πέρυσι, αλλά μετά τον σάλο που προκλήθηκε και τη μηδενική συμμετοχή η αντιχριστιανική εκδήλωση αναβλήθηκε.

Στη φετινή ανακοίνωσή της η αντιχριστιανική περιθωριακή οργάνωση των αθέων δείχνει πόσο πολύ φοβάται ακόμα και τις ίδιες τις λέξεις και δεν αναφέρεται στις αργίες της Μεγάλης Παρασκευής, της Ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα, κάνοντας απλώς λόγο για την έλευση των «ανοιξιάτικων διακοπών» (sic). Στην ίδια ανακοίνωση, το ανίερο φαγοπότι του λεγόμενου «Φανερού Δείπνου» χαρακτηρίζεται από τους άθεους ως «μια όμορφη παράδοση πλέον της χώρας μας, που δεν απαιτεί κρατική δεισιδαιμονία και κρατικές δαπάνες», παραπέμποντας εμμέσως και στο Αγιο Φως.
Οι άθεοι για ακόμη μια φορά λοιδορούν και καταπατούν το αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα του θρησκεύειν, αποκαλώντας τον χριστιανισμό και την Ορθοδοξία μια θρησκεία η οποία εκπροσωπεί υποτιθέμενα υπερφυσικά όντα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενωσης Αθέων, στον φετινό «Φανερό Δείπνο» προσκαλούνται «κρεατοφάγοι, αποκλειστικοί χορτοφάγοι και όλοι/ες ενδιάμεσα», προφανώς για να γίνει και ένα… άνοιγμα στην κοινότητα των vegan, που ούτως ή άλλως δεν τρέφονται με ζωικά προϊόντα, όπως και οι χριστιανοί τη συγκεκριμένη ημέρα. Το φαγοπότι των αθέων προγραμματίζεται να γίνει στην Αθήνα στο ψητοπωλείο «Η Γυριστρούλα», πλατεία Αγίων Ασωμάτων 9 & Αδριανού γωνία (απέναντι από τον σταθμό ΗΣΑΠ Θησείο). Στη Θεσσαλονίκη έχει οριστεί σημείο συνάντησης, ενώ επιχειρείται να διεξαχθεί ανάλογη εκδήλωση και στην Ξάνθη. Επίσης, γίνεται και διαδικτυακό κάλεσμα σε όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το hastag #faneros_deipnos για να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους.

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα