Διαφοροποίηση από Φίλη και άλλους 12, που ζητούν εκλογές ή δημοψήφισμα!

Ο Νίκος Φίλης και 12 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκαν από το γενικό κλίμα συμπόρευσης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας εκλογές ή δημοψήφισμα, ενώ κατά την ψηφοφορία μετρήθηκαν και 12 λευκά ψηφοδέλτια.
Η συντριπτική πλειονότητα των μελών της Κ.Ε., πάντως, υπερψήφισε το σχέδιο απόφασης που εισηγήθηκε η ηγεσία του κόμματος εν μέσω χαλαρής ατμόσφαιρας και αστεϊσμών, μη συναισθανόμενα προφανώς τα βαριά τραύματα που επιφέρει η νέα συμφωνία στους εργαζομένους και τους συνταξιούχους.

Κριτής ο λαός

«Ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει για την ίδια τη ζωή του είναι ο ελληνικός λαός. Είναι ο τελικός κριτής» αναφέρεται στο κείμενο συμβολής, που φέρει την υπογραφή των Νίκου Φίλη, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, Πάνου Λάμπρου, Θοδωρή Δρίτσα, Χάρη Γολέμη, Πέτρου Καλκανδή, Χριστόφορου Παπαδόπουλου, Μαρίας Κανελλοπούλου, Ερμίνας Κυπριανίδου, Κατερίνας Κνήτου, Ιφιγένειας Καμτσίδου και Παύλου Κλαυδιανού.

Τονίζεται, επίσης, ότι «η αποδοχή της κυοφορούμενης συμφωνίας ή όχι δεν αφορά αποκλειστικά την ηγεσία του κόμματος ή την κυβέρνηση, αλλά το σύνολο των κομματικών δυνάμεων και της ευρύτερης αποδοχής του».

Οι «13» στο κείμενό τους σημειώνουν ακόμη ότι «τα αντίμετρα, στον βαθμό που η εφαρμογή τους παραμένει ασαφής, δεν είναι σε θέση να αντισταθμίσουν τις απώλειες για συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες και δεν αποτρέπουν τις αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα».

Σε άλλο σημείο στρέφεται κατά τριών υπουργών (Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Τόσκας και Γιάννης Μουζάλας), τους οποίους δεν κατονομάζει μεν, αλλά τους κατηγορεί για «μη συλλογικά αποφασισμένες επιλογές, που δεν συνάδουν με την αριστερή και ριζοσπαστική φυσιογνωμία» του κόμματος».

Πέραν των 13, κριτική ασκήθηκε και από μεμονωμένα στελέχη και βουλευτές, με αιχμή όχι τη συμφωνία του Eurogroup, αλλά τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης. «Υπάρχουν υπουργοί που δεν εργάζονται όπως πρέπει» τόνισαν σε τοποθετήσεις τους ορισμένα στελέχη, ζητώντας ανασχηματισμό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα