Η αυταπάτη με τον Σουλτς

Δύσκολα πιστεύει κάποιος ότι πρέπει να αντιμετωπίσει μόνος όσες δυσκολίες εμφανιστούν ενώπιόν του. Είναι σχεδόν αφόρητη η αίσθηση ότι οι άλλοι, όταν βρεθείς σε αδυναμία και τους ζητήσεις βοήθεια, θα αδιαφορήσουν ή θα δυσφορήσουν και μερικοί εξ αυτών θα προσπαθήσουν να λεηλατήσουν τα υπόλοιπα των ελάχιστων δυνάμεών σου. Κι όμως, έτσι είναι.

Αυτοί που αληθινά νοιάζονται και θέλουν να βοηθήσουν την ώρα της ανάγκης είθισται να είναι ελάχιστοι και στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων ανήκουν στον στενό οικογενειακό ή φιλικό κύκλο του αιτούντος στήριξη.

Τα παραπάνω ισχύουν και σε συλλογικό επίπεδο. Οι Ελληνες πρέπει να λύσουν τα προβλήματα μόνοι τους, αντλώντας δύναμη από τον εαυτό τους, την ίδια την πατρίδα, τις παραδοσιακές αξίες και την πίστη στον Θεό και να μην περιμένουν από μηχανής ψευτοθεούς, που ομιλούν απταίστως τη γερμανική.

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να δημιουργείται στο κοινό η αίσθηση ότι πιθανή εκλογή του σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς θα προσφέρει στην πατρίδα μας κάτι διαφορετικό από το φαρμάκι με το οποίο μας ποτίζουν εδώ και επτά έτη η Ανγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Μάρτιν Σουλτς απέδειξε πόσο αβάσιμες είναι οι ελπίδες που τρέφουν κάποιοι για τον «φιλελληνισμό» του με τη συνέντευξη που παραχώρησε σε ξένους ανταποκριτές, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ επανέλαβε (με σχεδόν ίδιες διατυπώσεις) όσα μας «συνιστά» το δίδυμο Μέρκελ – Σόιμπλε.

Ειρωνεύτηκε την ιδέα των ευρωομολόγων, εξέφρασε βελούδινα την απειλή ότι αν δεν τηρήσουμε τα συμπεφωνηθέντα θα έχουμε Grexit και μίλησε γενικά και αόριστα για την ανάγκη δρομολόγησης πολιτικών που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Οπότε οι κατασκευαστές φρούδων ελπίδων πρέπει να βρουν κάποιον άλλον για να παρουσιάσουν στο κοινό σαν «καλό» Γερμανό. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Οι Γερμανοί επιθυμούν να είναι καλοί μόνο για τους ίδιους και τους ομοίους τους. Εμείς απλά είμαστε οι δανειολήπτες και οι -για την ώρα- όμηροί τους, οι δεσμώτες της υπερεθνικής κατασκευής στην οποία εισήλθαμε αυτοβούλως. Ας τελειώνουμε, λοιπόν, με τις αυταπάτες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα