Ο Κυριάκος είπε «υποθετικά» ότι θα ψήφιζε για να πάρουμε τα λεφτά και μετά την αναταραχή το πήρε πίσω

Συναγερμός χτύπησε στη Συγγρού όταν, καταγράφοντας την πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού στην οποία καλεσμένος ήταν ο τομεάρχης και βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τον άκουσαν να απαντά σε ένα υποθετικό ερώτημα για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Αν δηλαδή θα το ψήφιζε σε περίπτωση που η κυβέρνηση είχε διαρροές και δεν μπορούσε να συγκεντρώσει τον... μαγικό αριθμό 151. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «θέλω να πάρουμε τα λεφτά. Αν ήταν η 151η ψήφος η δική μου, θα την έδινα».

 

Η φράση αυτή ήταν που προκάλεσε ταραχή και, προτού προλάβει να δημιουργηθεί θέμα, τέθηκαν σε εφαρμογή τα ανακλαστικά και των δύο πλευρών για να αρθούν οι όποιες παρανοήσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν κύκλο εσωστρέφειας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ συνεργάτη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, ώστε να αρθούν οι όποιες παρερμηνείες από μια... τραβηγμένη εκδοχή των γεγονότων.

 

Λίγη ώρα μετά την επικοινωνία, ο βουλευτής με γραπτή δήλωσή του υπογράμμισε: «Εχω δηλώσει επανειλημμένως ότι θα καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ξεκαθαρίζω τη θέση μου προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών μιας απάντησης που έδωσα σε ένα εντελώς υποθετικό ερώτημα».

 

Ο βουλευτής της Ν.Δ. στην εκπομπή είχε πει ότι πιστεύει πως υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία και δεν κινδυνεύει να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο.

 

Η Ν.Δ., από την πλευρά της, δεν θέλει να ανοίξει «θέμα Κυριάκου Μητσοτάκη» και αυτό που έλεγαν «γαλάζια» στελέχη είναι ότι δόθηκε μια θεωρητική απάντηση σε μια θεωρητική και ανύπαρκτη επί της ουσίας ερώτηση.

 

Αφορμή για επανεμφάνιση, επιχειρώντας να συνεχίσει τη βεντέτα, βρήκε και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και γ.γ. της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκης, που βιάστηκε να θεωρήσει δεδομένη την ψήφο του κ. Μητσοτάκη ισχυριζόμενος ότι «δεν ενδιαφέρεται και δεν αγωνιά για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, μισθωτούς και συνταξιούχους που καλούνται να επωμιστούν στις πλάτες τους για μια ακόμη φορά τα βάρη μιας αδιέξοδης και επικίνδυνης πολιτικής».

 

 

Νίκος Ελευθερόγλου

Ετικέτες: