Παράσταση φτιαγμένη με «Αλμα Ζωής»

«Σταγόνα μέσα 2»: Εμπειρίες γυναικών με καρκίνο του μαστού σε θεατρικό στις 19 Απριλίου στο Αυλαία • Αρθρο «δημοκρατίας» Β. Ελλάδος Δεν είναι εύκολο να ειπωθούν αυτές οι ιστορίες στο σανίδι. Είναι η ίδια η ζωή και η ιδέα του θανάτου που τις κάνουν σπουδαίες, που τις ανάγουν σε ένα μεγάλο σχολείο για τον θεατή. 

Η χοροθεατρική παράσταση «Σταγόνα μέσα 2» έρχεται την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Απριλίου στο θέατρο Αυλαία για να μας αποκαλύψει την εσωτερική διαδρομή του ανθρώπου προς την ίαση, μέσα από τις εμπειρίες των μελών του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Αλμα Ζωής».

Η ιδέα και η χορογραφία ανήκουν στη Μέλπω Βασιλικού.

«Αφήνει πολλά σημάδια»

«Είναι μια ιστορία που την πέρασα κι εγώ και σίγουρα αφήνει πολλά σημάδια πάνω σου. Πολλές φορές σκέφτηκα… γιατί να το βγάλω προς τα έξω, αλλά κέρδισα πάρα πολλή αγάπη από πολύ κόσμο που δεν περίμενα και είπα ότι θα το κάνω. Το ενεργειακό πεδίο ήταν πολύ έντονο, γι’ αυτό και δεν πρέπει να κλεινόμαστε. Αυτό πρέπει να σπάσει και να είμαστε ανοιχτοί. Ετσι μόνο κερδίζουμε την ανθρώπινη υπόστασή μας, τη βαθαίνουμε, την κάνουμε ουσιαστική» αναφέρει η Μέλπω Βασιλικού, που έχει βγει τόσο αισιόδοξη μέσα από τον προσωπικό γολγοθά της.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης θα δούμε τις κυρίες από το «Αλμα Ζωής» που συμμετέχουν. Θα δούμε πώς είναι να μας συμβαίνει κάτι τέτοιο ξαφνικά και μετά θα αντικρίσουμε την υπέρβαση ως κάτι όμορφο, ανοιξιάτικο. «Στο επόμενο και τελευταίο μέρος περιγράφω τα πέντε στάδια της απώλειας της υγείας, αρχίζοντας από την άρνηση. Δεν δέχομαι τι μου συμβαίνει, κλείνω τα μάτια. Το δεύτερο στάδιο είναι αυτό που θυμώνω με τον εαυτό μου και μετά σκέφτομαι ποιος είμαι εγώ που δεν θέλω να πονέσω και γιατί πρέπει να το δώσω σε κάποιον άλλον. Οχι! Αφού σου ήρθε, πάλεψέ το! Κι έπειτα έρχεται η αποδοχή. Ο καρκίνος είναι μαζί μου και πρέπει να το δεχτώ, να το παλέψω, να συμπλεύσω μαζί του και να το αφήσω πίσω μου. Μετά έρχεται το στάδιο της θλίψης και στο τέλος έρχεται η ομορφιά της υπέρβασης. Εκεί ένας άνθρωπος γίνεται σοφότερος, πιο λευκός, ξαναγεννημένος» επισημαίνει.

Στη διάρκεια της παράστασης ο εικαστικός Χρήστος Αλαβέρας θα δημιουργήσει σε πραγματικό χρόνο πέντε πίνακες, που στη συνέχεια θα μπουν σε κλήρωση για την ενίσχυση του συλλόγου «Αλμα Ζωής».

«Ο Χρήστος θα μας δείξει όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας προσπερνούν, που μας δίνουν φως ή σκοτάδι. Εκείνο το σκοτάδι πρέπει να το διαχειριστούμε, να μην το αφήσουμε να μας στιγματίσει» καταλήγει η χορεύτρια και δασκάλα σύγχρονου χορού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα