Τσίπρας: Η συμφωνία οδηγεί σε έξοδο από τα μνημόνια

Στους ίδιους … αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στην αντιπολίτευση για τη στάση της στη διαπραγμάτευση και τα πεπραγμένα της στον χώρο της υγείας με αιχμή το ΚΕΕΛΠΝΟ, το Ντυνάν και την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων κινήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του εξαπολύοντας μύδρους – κυριώτατα- στη Ν.Δ και τον πρόεδρό της για την κριτική που επεφύλαξε στην είδηση των μέτρων που θα συνοδεύουν τη συμφωνία Ελλάδας- Θεσμών αλλά και τη στάση της καθ όλη την διάρκεια της διαπραγμάτευσης, χρησιμοποίησε το κοινοβουλευτικό βήμα και ως “εφαλτήριο” για να διατρανώσει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

Εξήρε το “μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα έχουν τα μέτρα για το 2019-2020”, την “επιστροφή στην εργασιακή κανονικότητα” που κατάφερε η Κυβέρνηση ενώ επιχείρησε να κόψει και τα νέα σενάρια που τον φέρουν να προκηρύσσει εκλογές το 2018 προκειμένου να μην είναι ο ίδιος στο τιμόνι της χώρας όταν θα ενεργοποιηθούν τα μέτρα, δηλώνοντας πως “οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και η ώρα τους είναι στο τέλος της τετραετίας”.

Παράλληλα, εγκάλεσε την Ν.Δ γιατί δεν προτίθεται να ψηφίσει ούτε τα “αντίμετρα” της συμφωνίας που θα έρθουν στη Βουλή, ενώ “μνημόνευσε” και πάλι τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ( χωρις να τον κατονομάσει) στηλιτεύοντας την πρόσφατη αποστροφή του σε συνέντευξη που παραχώρησε πως ” Η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο”.

Σταχυολογώντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων, ανέφερε:

*Η Ν.Δ και ο πρόεδρός της συμπεριφέρεται σαν τον τζογαδόρο που εχει παει στο καζίνο, εχει χάσει , ξαναπάει και ξαναχάνει. Όταν κανείς επιλέγει να βάλει όλα του τα λεφτά στην καταστροφη κι αυτή δεν έρχεται, αισθάνεται μια αμηχανία.

*Μετά το eurogroup του φλεβάρη βγαίνατε κ λέγατε πως δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία ούτε τώρα ούτε ποτέ. Τι ακριβώς ενημερωθήκατε πάντως οι πληροφορίες σας αποδείχθηκαν λανθασμένες. Η αξιολόγηση κλείνει, παίρνουμε συμφωνία με δημοσιονομικό αποτέλεσμα και κυρίως συνολική.

*Λέγατε να μην κλείσει η αξιολόγηση, εκλογές, αρκεί να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και λέγατε τόσα κι άλλα τόσα θα παίρναμε αρκεί να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά αλλάξατε γραμμή κι αρχίατε να λέτε: κλείστε άρον αρον. Κι όταν κλείσαμε “βατερλώ η συμφωνία”. Δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τον ειρμό των επιχειρημάτων σας.

*Το μόνο που μένει σταθερό είναι το αίτημά σας για εκλογές. Σήμερα βρίσκεστε μπροστά στον κίνδυνο να γίνετε οι γραφικοί του χωριού. Κινδυνεύει να ζητάει εκλογές επί 4 έτη κι αυτές δεν θα γίνονται αλλά θα γίνουν στην ώρα τους. Και όταν γίνουν, θα τις χάσετε κιολας. Γιατί με την τακτική σας αυτή κουράζετε. Και τους πολίτες και τους εαυτούς σας και τους ψηφοφόρους σας. Ποιο είναι το δικό σας εναλλακτικό σχέδιο. Εκτός αν θεωρείτε πιστευτό να λέτε στον λαό ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι 2 χρόνια με τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση του τόπου.

*Η κυβέρνηση λέτε είναι ανίκανη . Να σας ρωτήσω όμως. Λέτε ότι η συμφωνία είναι δική σας και δεν τη ψηφίζουμε. Προφανώς είναι δική μας γιατί εσείς ποτέ δεν θα φέρνατε συμφωνία με αντίμετρα και επιστροφή στην εργασιακή κανονικότητα. Τα θετικά μέτρα γιατί τα καταψηφίζετε; Εσείς που κοπτεστε θα καταψηφίσετε τη μείωση του φπα των επιχειρήσεων, ΕΝΦΙΑ, φόρου αλληλεγγύης, κατάργηση συμμετοχής στο φάρμακο των συμβασιούχων, όλα θα τα καταψηφίσετε. Συγχαρητήρια. Το ίιο κάνατε και τον Δεκέμβριο που φέραμε την 13η σύνταξη.

*Εσείς θα καταψηφίσετε τα μέτρα όχι για τα αρνητικά αλλά για τα θετικά. Έχετε καταντήσει να είστε μια παράταξη ακραία. Ένα κόμμα διαμαρτυρίας.
Είναι ανίκανη μια κυβέρνηση που μετά από 2 χρόνια φτάνει στο σημείο να επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να έχει πλεονάσματα που δεν τα είχατε δει στον ύπνο σας. Ανίκανη μια κυβέρνηση που ξεκόλλησε έργα, άνοιξε κανονικά για πρώτη φορά τα σχολεία, που στήριξε προγράμματα ανθρωπιστικής κρίσης σε χιλιάδες συμπολίτες μας κι έκανε την Ελλάδα ξανα παίκτη στην ανατολική μεσόγειο. Ανίκανη μια κυβέρνηση που παρά τις δυσκολίες καταφέρνει να φέρνει μια συμφωνία που φέρνει προοπτική.

*Είμαστε ανίκανοι στις μίζες, στη ρεμούλα στις κομπίνες. Σε αυτά ναι, είμαστε ανίκανοι. Γιατί ικανοί σαν εσάς δεν θα υπάρξουν ποτέ σε αυτόν τον τόπο.

Υγεία

*Δεν υπάρχει ούτε ενας συμπολίτης μας που να άκουσε χθες για ΚΕΕΛΠΝΟ, Ντυναν κλπ γιατί αυτή η κολώνια κρατάει χρόνια.
Αν δεν ήταν η κυβέρνηση αυτή δε θα ερχόταν ποτέ εξεταστική για το πάρτυ στην Υγεία.

*Η λογική σας είναι ότι αυτό το φαγοπότι δεν είναι άξιο λόγου. Ότι τα σκάνδαλα ήταν… κοινωνικό φαινόμενο που διατρέχει την κοινωνία και δεν έχει νόημα να εξετάζουμε τέτοια ζητήματα.

*Κατά την άποψή σας μόνο λόγοι μικροπολιτικοί συντρέχουν για να διερευνηθούν τα φαινόμενα διαφθοράς.

*Είμαστε οι μόνοι που φέραμε συμφωνία αντίθετη στις εξαγγελίες μας στην κρίση του ελληνικού λαού. Εσείς είπατε το απίστευτο: Μαζί τα φάγαμε και ξεμπερδέψατε. Ότι φταίει ο κόσμος που ζητούσε ο κόσμος αξιοπρεπή μισθό, σύνταξη, περίθαλψη.

*Επειδή δεν είχατε διανοηθεί ότι μπορούσε να συμβεί αυτό το πραγμα το 2015, μετά το 2010, συνεχίσατε το πάρτυ στην Υγεία. Η ιστορία ΚΕΕΛΠΝΟ δεν τελειώνει με την κρίση. Και το Ντυνάν έγινε την περίοδο που συγκυβερνούσατε.

*Η διερεύνηση των υποθέσεων αυτών ήταν ένα από τα βασικά ελατήρια για την απόφαση του ελληνικού λαού. Και καταφεύγετε στον αποπροσανατολισμό, προσπαθείτε να βάλετε και τη σημερινή κυβέρνηση στο ίδιο τσουβάλι για να πειτε : ολοι το ίδιο είστε.

*Είναι η τακτική του “φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης”. Με τέτοιου είδους κολπάκια δεν θα πετύχετε το κουκούλωμα.Θα μπορούσε ποτέ να συμβεί σε χώρα του πυρήνα της ευρωζώνης αυτό που συνέβη εδώ και να μην τρέχει τίποτα;

*Έμεινα έκπληκτος από την πρόταση της Ν.Δ για το Ντυνάν. Ζητάτε να σας απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες για το Ντυνάν. Μιλάμε για ένα νοσοκομείο που χρηματοδοτείτο από το δημόσιο και με βρέθηκε χρεωμένο με 90 εκατ. Το 2014 πέρασε σε χέρια ιδιωτών με τα χρέη σβησμένα.

*Το μόνο που είπε ο κ. Βορίδης είναι ότι η εξωφρενική δωρεά εγκρίθηκε από τη Βουλή. Δεν είναι πειστικό αυτό. Δεν θα αποφύγετε την κατακραυγή.

*Το Ντυνάν δείχνει να είναι η αρχή ευρύτερου σχεδίου που άνοιγε το δρόμο για κάθε χρεωμένο νοσοκομείο να παραχωρείται μπιρ μπαρά σε κάποιον ιδιώτη.
Από το 199702012 η φαρμακευτική δαπάνη αυξάνεται αλματωδώς. Άπειρα τα σκάνδαλα για τιμολόγηση φαρμάκων και προμηθειών. Αυτό ήταν το πάρτυ. Και πάνω σε αυτό έρχονται οι πληροφορίες για τη Νοβαρτις και έρχεται απέξω.

Διαφάνεια

*Στα ζητήματα της διαφάνειας πέραν του ηθικού δικαιώματος του λαού να μάθει τι συμβαίνει, δε μας αφορά αν όπως λέτε εχουν παραγραφεί οι ποινικές ευθύνες. Αλλά να πέσει φως.

*Δυο χρόνια που έχουμε μπροστά μας είναι αρκετά για να ξεσκεπάσουμε τα σκάνδαλα σας και στο τέλος ο λαός θα κρίνει ποιος χρεοκόπησε τη χώρα και ποιος την ανέλαβε χρεοκοπημένη και κατάφερε να την βγάλει από την κρίση και τα μνημόνια.

capital.gr

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα