Δίκη Siemens: Η ώρα για μάρτυρες κατηγορίας

Καταθέτει στην επόμενη συνεδρίαση ο Τάσος Τέλλογλου. «Οχι» στο αίτημα Κουτσενρόιτερ για μετάφραση εγγράφων

Στην ουσία της υπόθεσης και στην κατάθεση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας μπαίνει πλέον η υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Στην επόμενη συνεδρίαση 28 Απριλίου εκτός απροόπτου, στο βήμα αναμένεται να βρεθεί ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου. Στο μεταξύ, αρνητική ήταν η απάντηση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο αίτημα για μετάφραση των εγγράφων της δικογραφίας στη γερμανική γλώσσα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του πρώην στελέχους της Siemens Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, υπέβαλε το σχετικό αίτημα, υποστηρίζοντας ότι μόνο εφόσον μεταφραστούν συγκεκριμένα έγγραφα της δικογραφίας ο κατηγορούμενος θα λάβει γνώση της κατηγορίας, ώστε να συμμετέχει στην υπόθεση.

Απόρριψη

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, κρίνοντας ότι οι κατηγορούμενοι έχουν λάβει πλήρη γνώση, μέσω των συνηγόρων τους, καθώς και ότι και οι ίδιοι είναι δυνατόν να παρίστανται στη δίκη αυτοπροσώπως και με διερμηνέα.

Την ίδια ώρα, απορριπτική ήταν η κρίση του δικαστηρίου και σχετικά με τις ενστάσεις ακυρότητας του κατηγορητηρίου, ενώ επιφυλάχθηκε ως προς την ένσταση για παραγραφή επιμέρους αδικημάτων, λόγω μη εφαρμογής του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Το σκεπτικό της απόφασης αυτής ήταν πως το ζήτημα θα φανεί κατά τη διερεύνηση της ουσίας της υπόθεσης, το οποίο υιοθετήθηκε και στο αίτημα των κληρονόμων του Εμ. Σταυριανού, ο οποίος έχει αποβιώσει και, κατ’ επέκταση, έχει παύσει η σε βάρος τους ποινική δίωξη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα