ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Σε λίγες ώρες, το αναστάσιμο μήνυμα του Κυρίου θα έχει μπει σε κάθε σπίτι.

Ο οβελίας ήδη, σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, θα είναι καθ’ οδόν, ενώ οι δοκιμαζόμενοι Ελληνες θα παίρνουν μια ανάσα πριν αρχίσουν τα νέα… μακροβούτια που του έκοψαν και του έραψαν οι θεσμοί, σε απόλυτη συνεργασία με τους κυβερνώντες τη χώρα.

Δυστυχώς, για ακόμα μία χρονιά, την έβδομη κατά σειρά, πέρα από τη θεολογική Ανάσταση και τα μηνύματά της, που μας κρατούν ακόμη ζωντανούς, όπως κάνει και η Εκκλησία μας με διάφορους τρόπους, η αλήθεια είναι ότι το δράμα που βιώνουν οι Ελληνες δεν έχει ούτε αρχή ούτε μέση, αλλά δυστυχώς ούτε τέλος…

Επτά χρόνια είναι ένας διαρκής «Γολγοθάς», που κάθε ημέρα γίνεται μακρύτερος και ψηλότερος, ενώ ο Σταυρός που σηκώνουν όλο και περισσότεροι Ελληνες καθίσταται ακόμα βαρύτερος.

Εδώ που μας έφτασαν, οι πάλαι ποτέ ομορφότερες ημέρες των Ελλήνων, όπως είναι αυτές του Πάσχα, μεταμορφώθηκαν στις πιο επώδυνες.

Είμαι βέβαιος ότι τα κανάλια θα μείνουν στα γνωστά και πλέον τετριμμένα, περί μεγάλης εξόδου, ότι «βούλιαξαν» τα χωριά και συγκεκριμένοι προορισμοί, αλλά τίποτα δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια που βιώνουν χιλιάδες Ελληνες και Ελληνίδες.

Τους οποίους, επιστρέφοντας από τα χωριά τους και από τις ολιγοήμερες διακοπές τους, θα περιμένουν οι λογαριασμοί και τα νέα πακέτα… διάσωσης που δεν οδηγούν πουθενά.

Τα νέα μέτρα ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, που συμφώνησε η κυβέρνηση, είτε τα εφαρμόσει η ίδια είτε η επόμενη, θα πέσουν στους ώμους των ανθρώπων που σηκώνουν χρόνια τώρα όλα αυτά τα βάρη: των μισθωτών και των συνταξιούχων. Ολων εκείνων που δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους.

Και οι μεν πρώτοι αναμένεται να χάσουν έναν μισθό, οι δε δεύτεροι -στους οποίους υποσχέθηκαν 14 συντάξεις- όχι μόνο δεν θα τις πάρουν ποτέ, αλλά θα χάσουν από τις 12 που ελάμβαναν τον χρόνο άλλες δύο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να την κάνουν πιο εύπεπτη με τα δήθεν αντίμετρα.

Αλλά αρκετά με αυτά. Θα έχουμε χρόνο να τα πούμε και τις επόμενες ημέρες. Για την ώρα, αγαπητοί αναγνώστες, βιώστε το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού, που αποτελεί την τελευταία ελπίδα και το καταφύγιο όλων μας, αγκαλιάστε τους δικούς σας ανθρώπους και δώστε τους το φιλί της αγάπης. Χριστός Ανέστη και καλό Πάσχα!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα