Υπερασπίσιμη καταστροφή;

Μπορεί κάποιοι μετακομίσαντες από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ να φαντασιώνο-νται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά φαίνεται ότι εκείνος αποφάσισε να μοιάσει περισσότερο στον Σημίτη.

Και για να μην παρεξηγηθεί κανείς σύντροφος, μέρες που είναι, όχι σε ό,τι αφορά τα έργα και τις ημέρες του πρώην πρωθυπουργού, αλλά τους νεολογισμούς που ανακαλύπτει και εκείνος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ηταν –εάν δεν μας γελά η μνήμη μας- το 1997, όταν ο… καταλληλότερος αποφάσισε να προετοιμάσει τους συνδικαλιστές του Κινήματος λέγοντάς τους ότι οι εργαζόμενοι από εδώ και πέρα έπρεπε να είναι «απασχολήσιμοι», προκαλώντας θύελλα σχολίων και αντιδράσεων.

Χθες λοιπόν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εφηύρε τη νέα υπερασπιστική γραμμή για την εφαρμογή των Μνημονίων.

Ο νέος όρος λοιπόν είναι ότι η συμφωνία είναι «υπερασπίσιμη»! Ημαρτον, Κύριε. Θα πάρει από τους συνταξιούχους δύο συντάξεις και από τους μισθωτούς τουλάχιστον έναν μισθό και θεωρεί ότι σε μια κοινωνία που καταρρέει καθημερινά τέτοιου είδους συμφωνίες είναι υπερασπίσιμες!

Ποιον κοροϊδεύει, αλήθεια, ο κ. Τσίπρας; Τα στελέχη του, που θα πρέπει να βγουν για άλλη μια φορά στα χωριά και στις πόλεις τους και να πουν στους πολίτες που κορόιδεψαν ότι υπήρχαν και χειρότερα και να μη διαμαρτύρονται;

Πρέπει οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί να είναι χαρούμενοι, γιατί από το «κανένα μέτρο» που δεσμεύτηκε έφτασε να τους επιβάλει μέτρα 3,6 δισ.; Ή γιατί τους έλεγε ότι είναι αντισυνταγματική η προνομοθέτηση μέτρων και ετοιμάζεται τώρα να τη φέρει άρον άρον προς ψήφιση στη Βουλή;

Λάθος κάνετε, κύριε Τσίπρα. Αυτή η πολιτική ούτε υπερασπίσιμη είναι ούτε και αντέχεται από τους πολίτες, που σηκώνουν επτά χρόνια ένα δυσανάλογο βάρος, ούτε και οδηγεί σε έξοδο από την κρίση.

Και μπορεί να μη φταίτε εσείς για τα προηγούμενα πέντε μνημονιακά χρόνια, αλλά πλέον έχετε και εσείς μνημονιακό παρελθόν και με λογαριασμό αρκετά βαρύ. Γι’ αυτό σταματήστε να μιμήστε τους νεολογισμούς Σημίτη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα