Ούτε τους νεκρούς δεν σέβεται πια ο Καμίνης!

Ο δήμαρχος Αθηναίων έδωσε άδεια για «περίεργη» εκδήλωση μέσα στο Α’ νεκροταφείο

Ούτε τον χώρο του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών δεν σεβάστηκε ο Γιώργος Καμίνης, που έδωσε γην και ύδωρ στους Γερμανούς της documenta 14! Η έκθεση, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από -κρατικούς και ιδιωτικούς- γερμανικούς πόρους, έχει πάρει άδεια για να παρουσιάζει κομμάτια της ακόμα και σε ευαίσθητους αρχαιολογικούς χώρους. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων τα καλλιτεχνικά (;) δρώμενα της έκθεσης σύγχρονης τέχνης επεκτείνονται -εκτός από δεκάδες δημόσιους χώρους της πόλης- μέχρι και στο Α’ Κοιμητήριο, δείχνοντας πλήρη ασέβεια στους θανόντες και τους συγγενείς τους.

Με μια πρωτοφανή απόφαση το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων εγκρίνει τη δωρεάν παραχώρηση χώρου εντός του Α’ Κοιμητηρίου στην Documenta 14 για παρουσίαση του έργου «Whispering Campaign» (Εκστρατεία Ψιθύρων) από τον θεατρικό καλλιτέχνη Pope L, ο οποίος θα προσαρτήσει το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στη «γεωγραφία» του έργου του, με την εγκατάσταση ηχητικού εξοπλισμού από όπου θα μεταδίδεται ηχογραφημένο υλικό με ψιθυριστές ιστορίες. Ανάμεσα, λοιπόν, στα μνήματα, στο παλαιότερο κοιμητήριο της πρωτεύουσας, έχουν ήδη τοποθετηθεί «ηχεία, μεγάφωνα, ενισχυτές, καλώδιο MP3, κ.λπ.», όπως αναλυτικά γράφει -χωρίς καμία ντροπή- το δημοτικό συμβούλιο στην απόφασή του.

Ο κ. Καμίνης δέχθηκε να δώσει, και μάλιστα δωρεάν, τον χώρο ώστε για άγνωστο χρονικό διάστημα να μεταδίδονται «ψιθυριστές ιστορίες» (!) που θα σπάνε καθημερινά και επί ώρες τη σιωπή που απαιτείται να υπάρχει σε κάθε νεκροταφείο. «Πιθανές ώρες μετάδοσης του ηχητικού υλικού» μας πληροφορεί ο Δήμος Αθηναίων «θα είναι αυτές που θα έχουν προταθεί από τις υπεύθυνες Αρχές, δηλαδή τις καθημερινές μέρες από τις 17.00 ως τις 20.00. Το Σάββατο από τις 15.00 ως τις 20.00 και την Κυριακή (σ.σ.: ούτε αυτή δεν σεβάστηκαν!) από τις 14.00 ως τις 20.00».

Καθώς η έκθεση διαρκεί ως τα μέσα Ιουλίου, οι Αθηναίοι πρέπει να ανεχθούν τα ηχητικά δρώμενα του Αμερικανού εικαστικού καλλιτέχνη Pope L για τρεις ολόκληρους μήνες στους διαδρόμους του Α’ Νεκροταφείου…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα