Ο παπα-Γιάννης του Αη Στράτη

Τέλεσε την ακολουθία της Ανάστασης, ευλόγησε τα κόκκινα αβγά, πρόσφερε στους στρατιώτες τσουρέκια και κουλούρια που έφτιαξαν οι γυναίκες του Αη Στράτη και στη συνέχεια μπήκε στην κουζίνα και έβαλε τις… πινελιές του στην παραδοσιακή μαγειρίτσα!

Ο πατήρ Ιωάννης Γκέκας, εφημέριος του Ιερού Ναού Γεννήσεως Ιησού Χριστού του Αγίου Ευστρατίου, βρέθηκε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στο πλευρό των 14 στρατιωτών που υπηρετούν τη θητεία τους στο φυλάκιο του ακριτικού νησιού, είπε σε όλους «Χριστός Ανέστη» και μοιράστηκε με τον μάγειρα του φυλακίου τα μυστικά της τοπικής μαγειρίτσας.

Οι στρατιώτες υποδέχθηκαν τον π. Ιωάννη με ιδιαίτερη χαρά, ενώ μετά το τσούγκρισμα στάθηκαν όλοι μπροστά στην ελληνική σημαία και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα