Φιάσκο στην Ιονία οδό τέσσερις ημέρες έπειτα από τα εγκαίνια!

Μποτιλιάρισμα έξι χιλιομέτρων περίμενε για τους εξοδούχους εξαιτίας ατυχήματος και αδράνειας των υπευθύνων

Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστησαν χθες χιλιάδες οδηγοί που είχαν την… ατυχία να περάσουν από την ολοκαίνουργια σήραγγα της Κλόκοβας, στο Αντίρριο, την οποία εγκαινίασε πρόσφατα, μετ’ επαίνων, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Η μαζική επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, σε συνδυασμό με ένα ατύχημα που συνέβη λίγο πριν από την έξοδο των τούνελ, μετέτρεψε το ταξίδι των οδηγών χθες, νωρίς το απόγευμα, σε εφιάλτη, καθώς δημιουργήθηκε ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα μήκους έξι χιλιομέτρων (!) στην Ιόνια Οδό, στο ρεύμα από Ιωάννινα προς Αντίρριο, από το ύψος της Γαβρολίμνης έως το τέταρτο χιλιόμετρο στη σήραγγα της Κλόκοβας.

Τα αυτοκίνητα παρέμειναν ακινητοποιημένα για αρκετή ώρα, με τους οδηγούς να διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις (οι υπεύθυνοι δεν φρόντισαν να ελευθερώσουν έγκαιρα τη λωρίδα όπου σημειώθηκε το ατύχημα) και τους άνδρες της Τροχαίας να προχωρούν σε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας, για να μη δημιουργείται μποτιλιάρισμα μέσα στις σήραγγες. Κάτι το οποίο τελικά δεν επετεύχθη, σε έναν αυτοκινητόδρομο που υποτίθεται ότι θα θα έλυνε τα χέρια των οδηγών σε περιόδους αιχμής.

Η επιστροφή

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν, στο μεταξύ, χθες και η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, που παρά το γεγονός ότι εγκαινιάστηκαν προ ημερών τα νέα κομμάτια του αυτοκινητόδρομου δεν αποφεύχθηκαν οι μεγάλες ουρές. Οι οδηγοί κινούνταν σημειωτόν με πολύ χαμηλές ταχύτητες από το ύψος του Κιάτου, ενώ η διαδρομή από την Πάτρα προς την Αθήνα διαρκούσε περίπου τρεις ώρες. Την κατάσταση επιβάρυνε και το γεγονός ότι κατά μήκος της εθνικής οδού σημειώνονταν ισχυρές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.

Εντονα ήταν τα κυκλοφοριακά προβλήματα το βράδυ στο ύψος της Ελευσίνας (η ουρά έφτανε τα δύο χιλιόμετρα) αλλά και στα διόδια του Καλαμακίου. Αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα, ήταν η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Κοιλάδας των Τεμπών. Στα διόδια των Μαλγάρων άνοιξαν από το μεσημέρι πάνω από 10 φορές οι μπάρες και στις δύο κατευθύνσεις, για μερικά λεπτά, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα