Πρώτα απολυτήριες, μετά πανελλαδικές

11 έως 26 Μαΐου οι εξετάσεις στα λύκεια, 6 Ιουνίου η μεγάλη πρεμιέρα

Κόκκινο» έχει χτυπήσει η αγωνία των υποψηφίων, καθώς σε λιγότερο από έναν μήνα αρχίζουν οι απολυτήριες εξετάσεις, οι οποίες φέτος προηγούνται των πανελλαδικών. Τα μαθήματα στα λύκεια θα ολοκληρωθούν στις 9 Μαΐου και από τις 11 ως τις 26 του ίδιου μήνα θα διεξαχθούν οι απολυτήριες εξετάσεις, ενώ στις 6 Ιουνίου ανοίγει η αυλαία για τις πανελλαδικές στα ΓΕΛ (στις 7 Ιουνίου στα ΕΠΑ.Λ.).

Οι πανελλαδικές θα διαρκέσουν στα ΓΕΛ ως τις 19 Ιουνίου και ως τις 21 του ίδιου μήνα στα ΕΠΑ.Λ. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ το ίδιο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και οι πρακτικές δοκιμασίες.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα αποτελέσματα των πανελλαδικών θα ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου και στα τέλη Αυγούστου οι βάσεις εισαγωγής.

Επαναληπτικές

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι επαναληπτικές πανελλαδικές, οι οποίες αφορούν τους υποψηφίους όχι μόνο των ΓΕΛ αλλά και των ΕΠΑ.Λ., θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.
Οι διαγωνιζόμενοι θα διεκδικήσουν ξεχωριστό αριθμό θέσεων σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι της κανονικής διαδικασίας θα διεκδικήσουν 70.726 θέσεις στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης και συγκεκριμένα 43.758 στα ΑΕΙ και 26.968 στα ΤΕΙ.

Στις επαναληπτικές πανελλαδικές μπορούν να συμμετάσχουν όσοι ασθενήσουν σοβαρά και δεν μπορέσουν να προσέλθουν στην κανονική διαδικασία, οι οποίοι θα κληθούν να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα.
Προϋπόθεση για την εισαγωγή των υποψηφίων που θα διαγωνιστούν στις επαναληπτικές είναι να λάβουν βαθμολογία τουλάχιστον ίση με αυτήν του τελευταίου επιτυχόντος των πανελλαδικών εξετάσεων του Ιουνίου στο συγκεκριμένο τμήμα που διεκδικούν να εισαχθούν.

Στα γυμνάσια

Στα γυμνάσια τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 26 Μαΐου. Μεταξύ 1ης και 12ης Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 12 του ίδιου μήνα.
Αμέσως μετά, από τις 13 ως τις 23 Ιουνίου, θα υλοποιηθούν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για όσους μαθητές μείνουν μετεξεταστέοι και θα κληθούν να διαγωνιστούν στις επαναληπτικές εξετάσεις (26 και 27 Ιουνίου).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα