Αυτοκράτορας!

Από τον
Χάρη Δάντση

Ο «βασιλιάς» Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε από το χέρι τη «βασίλισσα» Ρεάλ και την οδήγησε στους «4», για έβδομη σερί χρονιά, του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πορτογάλος σταρ των Μαδριλένων σημείωσε χατ-τρικ (76′, 105′, 110′) -αν και το ένα από τα δύο τέρματα που πέτυχε στην παράταση δεν έπρεπε να μετρήσει γιατί ήταν σε θέση οφσάιντ-, στο 4-2 (1-2 η κανονική διάρκεια) επί της Μπάγερν στη Μαδρίτη. 

Ετσι, ο «CR7» έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που έφτασε τα 100 τέρματα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ δίχτυα βρήκε και ο Ασένσιο (112′). Οι Βαυαροί, όπως και στο πρώτο παιχνίδι στο Μόναχο, πλήρωσαν το γεγονός ότι έμειναν με παίκτη λιγότερο. Πάντως, χθες αποβλήθηκε άδικα στο 84′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βιδάλ. Με (ανύπαρκτο) πέναλτι του Λεβαντόφσκι (53′) και αυτογκόλ του Ράμος (78′) στην 100ή εμφάνισή του στο Τσάμπιονς Λιγκ, οδηγήθηκε το ματς στην παράταση.

Μαζί η Ατλέτικο 

Στον άλλο χθεσινό προημιτελικό, η Ατλέτικο αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Λέστερ στο νησί και χάρη στο 1-0 του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη προκρίθηκε στην τετράδα. Το τέρμα των «ροχιμπλάνκος», που απέκλεισαν για τρίτη φορά σε νοκ άουτ φάση τις «αλεπούδες» (Κύπελλο UEFA 1997 και 2000 οι δύο προηγούμενες) και ευελπιστούν πλέον να βρεθούν σε τρίτο τελικό τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πέτυχε ο Σαούλ (26′). Το γκολ της τιμής για τη Λέστερ πέτυχε ο Βάρντι (61′).

Τα άλλα δύο εισιτήρια θα διεκδικήσουν απόψε (21.45) Μονακό – Ντόρτμουντ (3-2 είχαν κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι οι Μονεγάσκοι) και Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους (0-3). Παρά τη βαριά ήττα στο πρώτο παιχνίδι στο Τορίνο, ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» Λουίς Ενρίκε πιστεύει στο… θαύμα! «Καλό για τους φιλάθλους θα ήταν να μη φύγουν στο 80ό λεπτό, γιατί κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα. Είδαμε απέναντι στην Παρί ότι μπορούμε να σκοράρουμε τρία γκολ σε πέντε λεπτά, οπότε πρέπει να μείνουμε όλοι μαζί ως το 95’» δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε, του οποίου τη θέση είναι φαβορί να πάρει ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα