Μαρίν Λεπέν: Κατεβάστε τη σημαία της Ευρώπης

Σε τηλεοπτική εκπομπή ζήτησε να φύγει από το πλατό το σύμβολο της Ε.Ε. και είπε ότι θα επιστρέψει τα εθνικά σύνορα στους Γάλλους

Από τη
Νεκταρία Καρακώστα

Πιο σκληρή και πιο μαχητική για τα θέματα που βρίσκονται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας της, το Μεταναστευτικό και την εθνική κυριαρχία, εμφανίζεται η υποψήφια για τη γαλλική προεδρία με το κόμμα του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν. Ούσα καλεσμένη, μάλιστα, στην εκπομπή «Αύριο πρόεδρος» της γαλλικής τηλεόρασης, δεν δίστασε να ζητήσει να βγάλουν τη σημαία της Ευρώπης από το πλατό, πριν από την έναρξη της εκπομπής. Το περιστατικό δεν έμεινε ασχολίαστο από τον παρουσιαστή του τηλεοπτικού δικτύου Ζιλ Μπουλό, ο οποίος πήρε την «πληρωμένη» απάντηση της δυναμικής πολιτικού: «Θέλω να είμαι πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, όχι της ευρωπαϊκής Κομισιόν. Πιστεύω ότι η Ε.Ε. έκανε πολύ κακό στη χώρα μας, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Εξαφάνισε τα σύνορα…»

«Αυτό θα είναι και το πρώτο μέτρο που θα πάρω: Θα επιστρέψω τα εθνικά σύνορα στους Γάλλους» πρόσθεσε. Τις τελευταίες ημέρες, η Λεπέν έχει ανεβάσει σημαντικά τους τόνους, προφανώς σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει την κομματική βάση της. Οπως μάλιστα δήλωσε, αν εκλεγεί, θα απαγορεύσει τη σημαία της Ε.Ε. στα δημόσια κτίρια. Αναφερόμενος στην μπλε σημαία με τα κίτρινα αστέρια, ο υπαρχηγός του Εθνικού Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό έγραψε στο twitter: «Θα δείτε. Σύντομα θα χώσουμε το ολιγαρχικό κουρέλι σας στο ντουλάπι».

Η Λεπέν κατηγορεί την Ευρώπη για τη δημοσιονομική λιτότητα, ενώ, αν εκλεγεί, υπόσχεται να επιδιώξει μια πιο χαλαρή σχέση με την Ε.Ε., χωρίς να αποκλείει ακόμη και το Frexit. Τάσσεται επίσης κατά των μεταναστών και δεσμεύεται να προστατεύσει τους Γάλλους εργαζομένους από την παγκοσμιοποίηση.

Οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να τη φέρνουν στον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, στις 7 Μαΐου, μαζί με τον κεντρώο συνυποψήφιό της Εμανουέλ Μακρόν, παρά το γεγονός ότι και οι δύο έχασαν το τελευταίο διάστημα από 2%, υπέρ του υποψηφίου της Ακρας Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Η διαφορά μεταξύ των δύο που θα κόψουν το νήμα στις εκλογές της Κυριακής αγγίζει το οριακό 0,5% (22,5% για τη Λεπέν, έναντι 23% του Μακρόν), ενώ καθοριστική για το αποτέλεσμα θεωρείται η αποχή, που υπολογίζεται στο 28%.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα