Μακεδονία ψηφίζει για την άνοιξη η «Vogue»

Το περιοδικό προτείνει εξορμήσεις σε Καβάλα, Νυμφαίο και «την πατρίδα του Μεγαλέξανδρου, Θεσσαλονίκη»

Ρεπορτάζ
Μαρία Μαθιοπούλου

Ξεχάστε την Αθήνα και τα νησιά! Αυτή την άνοιξη πάμε… βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για την προτροπή του εμβληματικού διεθνούς περιοδικού μόδας «Vogue», που στη διαδικτυακή έκδοσή του προτείνει στους αναγνώστες και δυνητικούς ταξιδιώτες έναν εναλλακτικό τρόπο για να ζήσουν την Ελλάδα αυτή την άνοιξη. 

Μάλιστα, επιλέγει τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και το Νυμφαίο ως σημεία που θα άξιζε κανείς να επισκεφθεί. «Μακριά από την κίνηση της Αθήνας και τον νησιωτικό τουρισμό την περίοδο αιχμής, η βόρεια Ελλάδα είναι αξιοπρόσεκτη όλον τον χρόνο για τα διαφορετικά τοπία, την αρχαία Ιστορία, τις αναρίθμητες δραστηριότητές της» γράφει η δημοσιογράφος Alison Beckner, σημειώνοντας ότι η περιοχή είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών και γαστρονομιών, ενώ η φύση προσφέρει το δικό της θέαμα από την Ανατολή προς τη Δύση. 

Πρώτος σταθμός στην προτεινόμενη τουριστική περιήγηση της «Vogue» είναι η Θεσσαλονίκη, γνωστή ως πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως λέει το περιοδικό, μια ζωντανή παραλιακή πόλη, δραστήρια την ημέρα και τη νύχτα, που θεωρείται η πολιτιστική αλλά και γαστρονομική πρωτεύουσα της Ελλάδας, αφού έχει δεχθεί γαστρονομικές επιρροές από πολλούς λαούς και πολιτισμούς. 

Η Θεσσαλονίκη είναι ένα τέλειο μέρος, σύμφωνα με τη «Vogue», για να επισκεφθεί κανείς για ένα Σαββατοκύριακο. 
Πέρα από το Αρχαιολογικό Μουσείο, τον Λευκό Πύργο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, αξίζει επίσης μια βόλτα στην αγορά Καπάνι για την ατμόσφαιρα και τις μυρωδιές των μπαχαρικών.

Σε αρχαίους Φιλίππους και «Αρκτούρο»

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό της η «Vogue», χαρακτηρίζει την Καβάλα μια εξαιρετική βάση για εξορμήσεις στους Αρχαίους Φιλίππους, αλλά και για γευσιγνωσίες οίνου στη Ροδόπη. Μάλιστα, το περιοδικό προτείνει και σύντομες αποδράσεις από εκεί προς τη Δράμα για έναν καφέ, αλλά και προς την Ξάνθη, που είναι γνωστή για τα γλυκά της. Τέλος, αναφερόμενο στο Νυμφαίο, το περιοδικό στέκεται στα πετρόκτιστα αρχοντικά του, στους δρόμους του κρασιού, αλλά και στο καταφύγιο του «Αρκτούρου», το μοναδικό στην Ελλάδα. 

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα