«Πανηγυρισμοί» από Μαξίμου με ομολογία για εφαρμογή «κόφτη»

Πανηγυρίζει (ανεξήγητα, όμως) η κυβέρνηση με αφορμή την αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Την ίδια ώρα, εμμέσως, ομολογεί την εφαρμογή νέων επώδυνων μέτρων μέσα στο 2018 από την ενεργοποίηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής, αν οι στόχοι εξοκείλουν!

Σε χθεσινή σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, ενώ τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη αντικατέστησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, καθώς ο κ. Χουλιαράκης έγινε χθες πατέρας! Οι κύριοι Τσακαλώτος, Παπαδημητρίου και Χουλιαράκης αναχωρούν σήμερα για την Ουάσινγκτον, όπου θα έχουν επαφές και προκαταρκτικές συζητήσεις σχετικά με το χρέος, στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, που αρχίζει την Παρασκευή.

Το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω non paper, ουσιαστικά θριαμβολογεί για την αναθεωρημένη έκθεση, υπενθυμίζοντας ότι στην προηγούμενη έκθεσή του, το φθινόπωρο του 2016, το ΔΝΤ προέβλεπε αρχικά πρωτογενές πλεόνασμα 0,1% για το 2016 και τώρα αποδέχεται υπεραπόδοση κατά 5,8 δισ. ευρώ.

Στο 1,8%

«Οι προβλέψεις για το 2017 είναι στο 1,8% (από 0,7% που προέβλεπε πριν), επιβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους του προγράμματος. Η πρόβλεψη για το 2018 είναι στο 2%, αντί 1,6% που προέβλεπε τον Οκτώβριο του 2016. Ο στόχος για το 2018 είναι στο 3,5%, στόχος που θα επιτευχθεί» υποστηρίζουν.

Το επίμαχο, ωστόσο, απόσπασμα του άτυπου κυβερνητικού σημειώματος είναι το παρακάτω, καθώς εκεί ουσιαστικά μένει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο εφαρμογής νέων μέτρων και την επόμενη χρονιά: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα πρόσθετων μέτρων το 2018, καθώς το πρόβλημα των διαφορετικών προβλέψεων έχει λυθεί ήδη από τον Μάιο του 2016 με τη θεσμοθέτηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής»!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα