Πέφτει πέλεκυς

Μόνο εύκολα δεν είναι τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, αν εφαρμοστούν οι νόμοι! Οι αθλητικοί εισαγγελείς Σιμιτζόγλου – Μπαξεβάνης άσκησαν αρχικά πειθαρχική δίωξη για «εκτεταμένα επεισόδια» και λίγη ώρα αργότερα η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε για σήμερα σε απολογία την ΠΑΕ Ολυμπιακός βάσει του άρθρου 29 περί «βίας κατά αξιωματούχων», που σημαίνει ότι κινδυνεύει επίσημα πλέον με αφαίρεση έξι βαθμών!

Αντίθετα, οι δύο εισαγγελείς… ξέχασαν ότι υπάρχει και μια καταγγελία σε βάρος του Σεμπά και μέχρι χθες δεν του είχε ασκηθεί δίωξη. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε: «Σας ενημερώνουμε ότι ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικής δίωξης Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, νομίμως εκπροσωπούμενης, για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 2, 6 (περ. α΄, β΄, γ΄), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων ΠΑΕ Ολυμπιακός – ΠΑΕ ΑΕΚ, 13/4/2017)». O Ολυμπιακός απειλείται με πρόστιμο και αποκλεισμό έδρας από μία έως δύο αγωνιστικές με αυτές τις διατάξεις.

Αντίθετα, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε στις 16.00 σήμερα σε απολογία την ΠΑΕ Ολυμπιακός, με κατηγορητήριο τον… μισό πειθαρχικό κώδικα!

Αναλυτικά

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» κατηγορούνται για μεμονωμένα επεισόδια, για εκτεταμένα επεισόδια, αλλά κυρίως για άσκηση βίας σε βάρος αξιωματούχων του αγώνα και συγκεκριμένα κατά παρατηρητών και διαιτητών, σύμφωνα με το Αρθρο 29 περί «Βίας».

Σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με πρόστιμο που αγγίζει εξαψήφιο νούμερο, με τιμωρία της έδρας του έως 2 αγωνιστικές για τα «εκτεταμένα επεισόδια», αλλά και αφαίρεση 6 βαθμών (ο υποβιβασμός είναι για πολύ ακραίες περιπτώσεις) από τον βαθμολογικό πίνακα της περιόδου που διανύουμε.

Τέλος, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού βράζουν -ειδικά οι «επιστήμονες» της Θύρας 7, με τον πρόεδρο-εκδότη. Μάλιστα, του έχουν δώσει διορία μέχρι τον Σεπτέμβριο (να δουν ποιες μεταγραφές θα κάνει) και μετά οι αντιδράσεις και οι εποχές των κορνέδων θα αναβιώσουν.

Σύντομα περισσότερα…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα