Τσάμπιονς κυρία

Από τον
Γιώργο Αδαμόπουλο

Η Γιουβέντους απέφυγε χθες τα… (ποδοσφαιρικά) «γαλλικά» της Μπαρτσελόνα στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Παρί Σ.Ζ. και αποσπώντας 0-0 στο Καμπ Νου προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης για 12η φορά στην ιστορία της. Η «Γηραιά Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου, με «προίκα» το 3-0 του Τορίνο κόντρα στους «μπλαουγκράνα», δεν «πληγώθηκε» από την ανούσια υπεροχή των Καταλανών και πήρε ρεβάνς για την ήττα στον τελικό του 2015 από την ομάδα της Βαρκελόνης. Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα, όπως πέτυχε στην προηγούμενη φάση κόντρα στην Παρί (ήττα 4-0 στη Γαλλία, νίκη 6-1 στον επαναληπτικό), και έμεινε εκτός τετράδας για δεύτερη φορά τα τελευταία εννέα χρόνια. 

Στην αυριανή κλήρωση των ημιτελικών, μαζί με «Γιούβε», Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, θα βρεθεί και η εκπληκτική Μονακό τού άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού Λεονάρντο Ζαρντίμ. Οι Γάλλοι, μετά τον θρίαμβο με 3-2 στο Ντόρτμουντ, νίκησαν και χθες την Μπορούσια του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο) με 3-1 (Εμπαπέ 3′, Φαλκάο 17′, Ζερμέν 81’/Ρόις 48′) και θα βρεθούν στην τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τέταρτη φορά στην ιστορία τους!

Η Μονακό, φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ του 2004 (ήττα από την Πόρτο), είχε φτάσει σε ημιτελικό και το 1994 (αποκλεισμός από Μίλαν) και το 1998 (εκτός από Γιουβέντους), ενώ έχει αγωνιστεί και σε ημιτελικούς του κυπελλούχων (1990 – Σαμπντόρια, 1992 – Φέγενορντ και χαμένος τελικός με Βέρντερ) και του Κυπέλλου UEFA (1997 – Ιντερ).

Η αναμέτρηση με την Ντόρτμουντ καθυστέρησε κατά 5′, λόγω επιπλέον ελέγχου της γαλλικής αστυνομίας στο λεωφορείο της γερμανικής ομάδας, μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στη Γερμανία.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΕ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ ΚΑΙ ΛΙΟΝ

Αποκλεισμός ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά με διετή αναστολή, και πρόστιμο 100.000 ευρώ ήταν η χθεσινή τιμωρία της UEFA σε Λιόν και Μπεσίκτας για τα επεισόδια των οπαδών τους στον πρώτο προημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ, στις 13 Απριλίου, στη Γαλλία. Οι δύο ομάδες συνεχίζουν κανονικά στη διοργάνωση, όμως θα αποβληθούν έπειτα από νέο παράπτωμα… Η Μπεσίκτας υποδέχεται απόψε, στις 22.05, τη Λιόν στη ρεβάνς της εκτός έδρας ήττας 2-1. Την ίδια ώρα θα διεξαχθούν και οι υπόλοιποι τρεις επαναληπτικοί, με τον αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Αντερλεχτ (1-1 στο Βέλγιο) να ξεχωρίζει. Τα άλλα ματς (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα): Σάλκε – Αγιαξ (0-2) και Γκενκ – Θέλτα (2-3).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα