Ποιος καλύπτει τον Παπανδρέου;

Την Κυριακή συμπληρώνονται επτά έτη από τη μεγάλη προδοσία της παράδοσης της πατρίδας μας στους ξένους πιστωτές. Στις 23 Απριλίου 2010 ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έχοντας διαλέξει ως «φόντο» το ακριτικό Καστελόριζο, ανακοίνωνε το επίσημο αίτημα να ενταχθεί η Ελλάδα στον «Μηχανισμό Στήριξης» που μας προσέφεραν η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ. Τι συνέβη στη συνέχεια και πόσο μας «στήριξε» αυτός ο μηχανισμός που επικαλέστηκε ο Παπανδρέου το είδαμε.

Αυτά που δεν είδαμε και δεν μάθαμε είναι όσα προηγήθηκαν της καταστροφής. Ακόμα και σήμερα, την εποχή που δεν περισσεύει σεντ, «αγνοούνται» μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που έφαγαν οι επιτήδειοι της πολιτικής, της «διανόησης» και των επιχειρήσεων.

Ο Παπανδρέου εμπλέκεται και με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη σε όζουσες υποθέσεις. Η «δημοκρατία» στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο  έγραψε σχετικά: «Εξωτερική πολιτική βουτηγμένη στα σκάνδαλα και στη χλιδή μέσω “παράνομων χρηματοδοτήσεων” ανώνυμων εταιριών (!) που καλύπτονταν μέσα σε Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις καταγγέλλει το πόρισμα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την περίοδο υπουργίας στο ΥΠΕΞ του Γιώργου Παπανδρέου, με υφυπουργό τον Ανδρέα Λοβέρδο, από το 2001 έως το 2003».

Η εφημερίδα μας αποκάλυψε το περιεχόμενο του πολυσέλιδου πορίσματος, το οποίο αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του συστήματος της αρχής της δεκαετίας του 2000, «όταν τα εκατομμύρια έφευγαν με τα τσουβάλια προς άγνωστη κατεύθυνση, σε αμφιλεγόμενα νομικά και φυσικά πρόσωπα, με “νοθευμένες υπουργικές αποφάσεις”, με αόριστες αιτιολογίες για ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων της χώρας».

Κι όμως, παρά τη σοβαρότητα του θέματος και των εμπλεκόμενων σε αυτό προσώπων, το μιντιακό κατεστημένο της χώρας τηρεί σιγήν ιχθύος. Ενώ υπάρχει πεδίον δημοσιογραφικής δόξης και ερεύνης λαμπρόν, εκείνοι που οφείλουν να δημοσιοποιήσουν την αλήθεια σιωπούν.

Τα ερωτήματα είναι εύλογα: Γιατί τυγχάνει τέτοιας… προστασίας ο Παπανδρέου; Τι είναι αυτό που «βουβαίνει» το κυρίαρχο μιντιακό σύμπλοκο της Ελλάδας;

Η αλήθεια, όμως, θα έρθει στο φως. Οσες προσπάθειες κι αν κάνουν να την κρύψουν εκείνοι που έχουν λόγους να φοβούνται τις αποκαλύψεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα