Νόμιμη η κάνναβη! Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την «κερκόπορτα»

Τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης, την παράγωγή της αλλά και τη συσκευασία της στη χώρα μας ανακοίνωσε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, με αφορμή την προγραμματισμένη συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το έργο του ΟΚΑΝΑ. Ο κ. Ξανθός χαρακτήρισε «μεγάλο στοίχημα» και «πολιτικό πρόταγμα» την οργάνωση του τοπίου αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και ενημέρωσε τους βουλευτές για τα σχέδια του υπουργείου για αλλαγές στον νόμο περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι στο πόρισμα για τη φαρμακευτική κάνναβη της επιστημονικής ομάδας με επικεφαλής την πρόεδρο του ΕΟΦ Αικατερίνη Αντωνίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας, επιβεβαιώνεται η αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής κάνναβης σε συγκεκριμένες θεραπευτικές κατηγορίες και με συγκεκριμένες ενδείξεις.

«Αυτό είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να το υλοποιήσουμε» σημείωσε ο υπουργός και εξήγησε ότι το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι να υπάρξει μια κοινή πολιτική απόφαση με το υπουργείο Δικαιοσύνης και να γίνει η απαιτούμενη αλλαγή στον πίνακα του ΟΗΕ με την κατάταξη των ουσιών.

«Η πολιτική απόφαση θα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα αλλαγής του πίνακα και νόμιμης, υπό προϋποθέσεις φυσικά, συνταγογράφησης και κυκλοφορίας φαρμακευτικών σκευασμάτων που περιέχουν εκχυλίσματα κάνναβης κ.λπ.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.

Οσον αφορά το θέμα της παραγωγικής διαδικασίας ο υπουργός τόνισε: «Μένει να εξετάσουμε με ποιους όρους, πού θα γίνεται αυτό στη χώρα, έτσι ώστε να δοθεί μια αναπτυξιακή προοπτική στο να παράγονται, να συσκευάζονται και να κυκλοφορούν στη χώρα μας τέτοια προϊόντα. Αυτό είναι μια συζήτηση που αφορά συνολικά την κυβέρνηση. Προφανώς, δεν αφορά μόνο το υπουργείο Υγείας και πιθανόν να χρειαστεί μια νομοθετική ρύθμιση που να επιτρέπει αυτή τη διαδικασία, πάντα υπό όρους και με έλεγχο, έτσι ώστε να δώσουμε και αυτήν την αναπτυξιακή δυνατότητα στον τομέα της φαρμακευτικής πολιτικής».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα