Και ο Ντάισελμπλουμ ζητεί να έρθουν πιο νωρίς οι νέες περικοπές

Με τον πλέον επίσημο τρόπο κατέστη χθες απολύτως σαφές ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, αφενός, να εφαρμόσει νωρίτερα κατά ένα έτος τη μείωση του αφορολογήτου, εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος για το πλεόνασμα το 2019, και αφετέρου, να μπορεί να υλοποιήσει τα αντίμετρα-φιλοδώρημα μόνον εάν έχει «δημοσιονομικό χώρο». 

Οι δεσμεύσεις αυτές, οι οποίες ελήφθησαν στο άτυπο Eurogroup της Μάλτας, περιλαμβάνονται στο κείμενο απολογισμού που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.

Κύριο στοιχείο είναι ότι συμφωνήθηκε ένα πακέτο πολιτικών μέτρων, τα οποία, σύμφωνα με το έγγραφο, εκτείνονται πέραν της θητείας της παρούσας κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο 2019. Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup, «οι ελληνικές Αρχές συμφώνησαν να νομοθετήσουν μια δέσμη δημοσιονομικών διαρθρωτικών μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ: μια μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, που θα ανέλθει στο 1% του ΑΕΠ, θα εφαρμοστεί το 2019, ενώ η μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, η οποία θα ανέρχεται στο 1% του ΑΕΠ, θα εφαρμοστεί επί της αρχής το 2020, εκτός εάν είναι αναγκαία μια εμπροσθοβαρής εφαρμογή προκειμένου να επιτευχθεί ο συμφωνημένος δημοσιονομικός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα