Από βδομάδα «πιάνει δουλειά» η εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει πρώτη φορά η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, καθώς ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 23 βουλευτών που θα τη συνθέτουν.

Η επιτροπή θα εξετάσει όλες τις μεγάλες, σκοτεινές υποθέσεις στον χώρο της Υγείας την περίοδο από το 1997 έως το 2014, μεταξύ των οποίων το σκάνδαλο στο «Ερρίκος Ντυνάν» (για το οποίο είχε κάνει αποκαλύψεις και η «κυριακάτικη δημοκρατία»), η τιμολόγηση των φαρμάκων, η υπόθεση Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η πλειονότητα των μελών της επιτροπής -ως είθισται- θα προέρχεται από την κυβερνητική πτέρυγα, με 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πέντε θα είναι από τη Ν.Δ., ένας από τα υπόλοιπα κόμματα και ένας από την ομάδα των ανεξάρτητων.

Πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», αναμένεται να οριστεί ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα μετέχουν είναι οι Δημήτρης Βέττας, Στάθης Γιαννακίδης, Γιάννης Γκιόλας, Αννέτα Καββαδία, Σπύρος Λάππας, Δημήτρης Μάρδας, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Κώστας Μορφίδης, Θανάσης Παπαδόπουλος και Χαρίλαος Τζαμακλής. Από τη Ν.Δ. θα μετέχουν οι Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Νότης Μηταράκης, Χρήστος Μπουκώρος και επίσης η Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ), ο Ηλίας Κασιδιάρης (Χρυσή Αυγή), ο Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ), ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος (ΑΝ.ΕΛ.), η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (Ενωση Κεντρώων), ο Γιώργος Μαυρωτάς (Ποτάμι) και από την ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών ο Νίκος Νικολόπουλος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα