«Πραξικόπημα» από τον ΕΟΠΥΥ

Σοκ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, από τη μονομερής διαγραφή οφειλών 130.000.000 ευρώ του οργανισμού

Ρεπορτάζ
Αριστείδης Μάτιος

Κράτος εν κράτει» ο ΕΟΠΥΥ, που αποφασίζει και διατάζει, διαγράφοντας τα χρέη του προς τα νοσοκομεία με το… έτσι θέλω! Ο οργανισμός χρωστούσε 130.000.000 ευρώ στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης και εν μια νυκτί διέγραψε όλα τα χρέη του!
Το συγκεκριμένο ποσό αφορούσε χρέη του ΕΟΠΥΥ προς το νοσοκομείο «για υπηρεσίες που παρασχέθηκαν σε ασφαλισμένους του και τιμολογήθηκαν έως τις 31/12/2015».

«Ενημερωθήκαμε για τη διαγραφή των χρεών από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Πάθαμε σοκ, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαμε συμφωνήσει με τον οργανισμό να μας δώσει τα περίπου 70.000.000 ευρώ, ώστε να καλύψουμε βασικές ανάγκες του νοσοκομείου και τα υπόλοιπα να τα διαγράψουμε. Η συμφωνία δεν τηρήθηκε και, χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση, ο ΕΟΠΥΥ διέγραψε τα χρέη του» περιγράφει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του «Παπαγεωργίου» Βασίλειος Παπάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο διάστημα η διοίκηση του νοσοκομείου προσπάθησε να επικοινωνήσει με την αντίστοιχη του ΕΟΠΥΥ, ωστόσο κανείς δεν… έβγαινε στο ακουστικό. Το θέμα αναδείχθηκε χθες στη Βουλή έπειτα από ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
«Μετά τη δημοσιότητα, σήμερα (σ.σ.: χθες) ο ΕΟΠΥΥ επικοινώνησε μαζί μας και έχει προγραμματισθεί συνάντηση, ώστε να δοθούν έστω τμηματικά αυτά που είχαμε συμφωνήσει. Αναλάβαμε υποχρεώσεις περιμένοντας αυτά τα χρήματα, είμαστε επί ξύλου κρεμάμενοι απέναντι τόσο στους πολίτες όσο και σε προμηθευτές» τονίζει ο κ. Παπάς.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΕΟΠΥΥ πραγματοποιεί διαγραφή χρεών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία οκτώ χρόνια αυτό έχει επαναληφθεί άλλες τέσσερις φορές όσον αφορά χρέη απέναντι στο «Παπαγεωργίου», προκαλώντας ασφυξία και τρομερές ελλείψεις στο νοσοκομείο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα