Δικηγόροι: «Ναι» στα POS αλλά μόνο προαιρετικά

Για «προκατάληψη και ελλειμματική αντίληψη της πραγματικότητας» κάνει λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, απαντώντας σε όσους άσκησαν κριτική στις αντιρρήσεις που διατύπωσε το δικηγορικό σώμα για τη χρήση POS χωρίς κίνητρα.

«Η άποψη ότι οι νομικοί προβληματισμοί της επιτροπής εξυπηρετούν συντεχνιακές σκοπιμότητες είναι ανάλογης λογικής με τη θέση ότι η κυβέρνηση προωθεί την εν λόγω ρύθμιση αποκλειστικά και μόνο για να αυξήσει τα έσοδα των τραπεζών, στηρίζοντας τα συμφέροντά τους. Μια συζήτηση τέτοιου επιπέδου δεν οδηγεί πουθενά. Και σε κάθε περίπτωση δεν μας αφορά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Βασίλης Αλεξανδρής.

Μάλιστα, διευκρινίζει πως «είναι ευνόητο ότι η προαιρετική χρήση τους είναι θεμιτή. Αν μάλιστα η Πολιτεία έκρινε σκόπιμο να τη διευρύνει, θα μπορούσε να παρέχει θετικά κίνητρα προς τούτο». Ωστόσο, ξεκαθαρίζει πως στη νομική επιχειρηματολογία της Συντονιστικής Επιτροπής δεν αντιτάχθηκε νομικός αντίλογος και, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, «διατυπώθηκαν αφορισμοί, που προδήλως στερούνται των στοιχειωδών χαρακτηριστικών ενός διαλόγου.

Υποδηλώνουν προκατάληψη και μια ελλειμματική αντίληψη της πραγματικότητας. Προφανώς αγνοούνται ή παραβλέπονται τα πραγματικά και νομικά δεδομένα της σχέσης δικηγόρου – εντολέα καθώς και οι ισχύουσες ρυθμίσεις για τη διατραπεζική συναλλαγή της καταβολής των δικηγορικών αμοιβών».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα