Πρωταθλητής (;) ο Ολυμπιακός, 13ος άθλος του Ηρακλή

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης
Γιώργος Αδαμόπουλος
Αλέξης Τσατσούλης

Mε την έως σήμερα βαθμολογία ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδος για τη σεζόν 2016-2017, αν είναι όμως πραγματικά θα το μάθει αύριο, όπου και θα ανακοινωθεί αν θα έχει ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών για τα επεισόδια με την ΑΕΚ. Κατά τα άλλα, οι παίκτες του Λεμονή ήταν καταιγιστικοί στο Φάληρο και σκόρπισαν με σκορ 5-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα σφραγίζοντας μαθηματικά (;) τον τίτλο του πρωταθλητή -44ο στην ιστορία του- στην προτελευταία αγωνιστική.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν πολύ νωρίς με 3-0 χάρη σε γκολ των Μαρίν στο 21′, Ντα Κόστα στο 24′ και Ντε λα Μπέγια στο 29′. Ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» και στο β’ μέρος, με τον Ντε λα Μπέγια να κάνει στο 71′ το 4-0 και να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με πέναλτι ο Ντομίνγκες στο 81′. Ο Μαρινάκης στο τέλος υποσχέθηκε ότι θα παίρνει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα για άλλα 13 χρόνια.

■ Καθάρισε και τώρα περιμένει

Σαν σίφουνας πέρασε από τα Χανιά ο ΠΑΟΚ κερδίζοντας με 1-3 τον Πλατανιά και πλέον… περιμένει την ΕΠΟ, για να δει αν μπορεί να ελπίζει ή όχι για το πρωτάθλημα. Μόλις στο 8′ προηγήθηκε με 2-0 του Πλατανιά με γκολ των Ουάρντα και Κάμπος και με το «διπλό» στα Χανιά… κλείδωσε την πρωτιά στα πλέι οφ.

Η ομάδα του Ιβιτς παρουσιάστηκε σοβαρή, με καθαρό μυαλό, σοβαρότητα και ιδιαίτερα κεφάτους τους μεσοεπιθετικούς της και πήρε μία εύκολη νίκη, την πρώτη εκτός έδρας απέναντι σε ομάδα της πρώτης επτάδας του πρωταθλήματος. Μέσα σε όλα, ο Σάκχοφ, που πέτυχε το τρίτο γκολ, έγινε πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με επτά τέρματα, μαζί με τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος επανήλθε ύστερα από περίπου 40 μέρες. Ο Πλατανιάς ήταν τραγικός. Πολύ κάτω από τη συνήθη απόδοσή του και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Μενδρινό στο 78′ σε 1-3, που ήταν και το τελικό σκορ.

 Τρεις βαθμοί με σεφτέ του Μόλινς

Μπορεί να μη φόρτσαρε, να δυσκολεύτηκε, αλλά, τελικά, ο Παναθηναϊκός, που έδειξε δύο πρόσωπα κόντρα στον Ατρόμητο, κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της ομάδας του Περιστερίου με το πρώτο γκολ του Μόλινς στο πρωτάθλημα, το οποίο επετεύχθη στο 86′ και πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον Σουηδό στράικερ. Οι «πράσινοι» με αυτή τη νίκη εξασφάλισαν και μαθηματικά τη συμμετοχή τους στα φετινά πλέι οφ, ενώ, σε συνδυασμό με την ήττα του Πανιωνίου, τον έφερε και στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως προαναφέραμε, έδειξαν δύο πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς στο πρώτο μέρος ναι μεν είχαν την υπεροχή, αλλά αυτή ήταν ανούσια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σκοράρουν. Αντίθετα, ο Ατρόμητος είχε δύο καλές αντεπιθέσεις, με τον Βλαχοδήμο να κάνει καλές αποκρούσεις. Στο δεύτερο 45λεπτο, όμως, το «Τριφύλλι» ανέβασε κατά κόρον την απόδοσή του, είχε πολλές τελικές, ένα δοκάρι με τον Χατζηγιοβάνη και το γκολ με τον Μόλινς.

■ Τον έστειλε στη Φούτμπολ Λιγκ

Το ήθελε και το έκανε, μια και στη ζωή όλα πληρώνονται. Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να στείλει στη Β΄ Εθνική τον Λεβαδειακό και ακριβώς αυτό έκανε, επικρατώντας με 2-0 στη Βοιωτία με το γκολ του Αραούχο (87′) και το αυτογκόλ του Μουλόπουλου (95′)! Εξάλλου, όταν η «Ενωση» ζούσε την πιο δύσκολη σεζόν της ιστορίας της, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης είχε πει διάφορα. Η ζωή, όμως, δεν ξέρεις ποτέ πώς τα φέρνει… Με τους Βοιωτούς να καίγονται για νίκη, ώστε να αποφύγουν τον υποβιβασμό, η ΑΕΚ -αν και δεν ήταν καλή- έκανε το χρέος της και έστειλε τον Λεβαδειακό στη Φούτμπολ Λιγκ. Δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ των «κιτρινόμαυρων» σε τράβηγμα του Μεντί στον Πέκχαρτ. Ο Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε στο τέλος του ματς: «Δεν παίξαμε καθόλου καλά. Δεν έχει τελειώσει τίποτα με τον Ολυμπιακό. Είναι κρίμα, γιατί σήμερα σκεφτόμασταν το παιχνίδι της Τετάρτης».

 Σούζα παραμονής για το «αλογάκι»

Η χειρότερη επίθεση (με μόλις 23 γκολ, όσα και η Βέροια) της φετινής Σούπερ Λίγκας χρειάστηκε ένα μόνο γκολ για να παραμείνει από χθες στη μεγάλη κατηγορία. Η Λάρισα νίκησε 1-0 την Ξάνθη στην AEL FC Arena, χάρη σε μία καταπληκτική κεφαλιά του Αναστασόπουλου στο 24′, και κατάφερε να «κλειδώσει» την παραμονή της μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της σεζόν! Οι οπαδοί των Θεσσαλών δεν πανηγύρισαν μόνο την επικράτηση των «βυσσινί» αλλά και την ήττα του Λεβαδειακού από την ΑΕΚ για τη μαθηματική σωτηρία της ΑΕΛ. Ωστόσο, δεν έλειψε (και πάλι) η γκρίνια από τις εξέδρες, στις οποίες αναρτήθηκε πανό κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Αλέξη Κούγια. Παρελθόν για την Ξάνθη αποτελεί ο Λουτσέσκου.

 Βροχή τα γκολ σε αδιάφορο αγώνα

Το πιο αδιάφορο ματς της 29ης αγωνιστικής αποδείχθηκε το πιο συναρπαστικό και θεαματικό χθεσινό παιχνίδι. Η Βέροια, αν και ήδη υποβιβασμένη, επιβλήθηκε 4-3 του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος γνώριζε ότι μόνο με… απίθανο συνδυασμό αποτελεσμάτων θα κινδύνευε κι έτσι, παρά την ήττα του, εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του μετά την επικράτηση της ΑΕΚ στη Λιβαδειά. Η «αγγλική» διακύμανση της αναμέτρησης έφερε τους φιλοξενουμένους στο 2-0 στο 8′ με δις σκόρερ τον Μανιά, του οποίου το χατ τρικ, όμως, δεν αποσόβησε τελικά την ήττα των Αρκάδων. Η Βέροια ισοφάρισε σε τρία λεπτά (10′, 13′) με Λινάρδο και Καπετάνο και ο πρώτος «έγραψε» και το 3-2 στο 20′! Ο Σαρπόνγκ ολοκλήρωσε την ανατροπή των γηπεδούχων, οι οποίοι, αν και δίχως ελπίδες παραμονής, αποχαιρέτησαν το κοινό τους με το κεφάλι ψηλά.

■ Ανατροπή και σωτηρία για «Ηρα»

Ο Ηρακλής πραγματοποίησε τον 13ο άθλο! Οι «κυανόλευκοι» ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση στο ματς απέναντι στον Παναιτωλικό, νίκησαν με 2-1 (53΄ Περόνε, 85΄ Μπαστακός – 31΄ Ρόσα) και πανηγύρισαν την παραμονή της ομάδας με αγωνιστικά κριτήρια, αφού ο Λεβαδειακός ηττήθηκε από την ΑΕΚ και έμεινε σε απόσταση πέντε βαθμών μία αγωνιστική προτού ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Παίκτης «κλειδί» ήταν ο Μιχάλης Μπαστακός. Ο 21χρονος επιθετικός μπήκε (αντί του Αγγελόπουλου) στο 46΄, έβγαλε ασίστ στον σκόρερ (Περόνε) της ισοφάρισης και σκόραρε το γκολ της ανατροπής. Δικαίως ο νεαρός περικυκλώθηκε στη λήξη του αγώνα από οπαδούς, που σήκωσαν στα χέρια τον Σάββα Παντελίδη. Η σεζόν ολοκληρώθηκε ουσιαστικά για τον «Γηραιό» με τον καλύτερο τρόπο (τέσσερις συνεχόμενες νίκες). Τώρα η προσοχή στρέφεται 100% στις κινήσεις της διοίκησης. Το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης είναι τυπικής διαδικασίας.

 Οι Φαίακες πήραν το ματς-αγγαρεία

Η παραίτηση του Μιχάλη Γρηγορίου ενεργοποίησε τους ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας με αποτέλεσμα τη νίκη (1-0, 26΄ Επστάιν) επί του Πανιωνίου.

Το γκολ των γηπεδούχων ήταν η μοναδική φάση που έσπασε τη μονοτονία του βαρετού πρώτου ημιχρόνου εικόνα που δεν άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο. Οι φίλαθλοι θα ξεχάσουν γρήγορα το ματς, αλλά κάποιοι μπορεί να θυμούνται για καιρό την γκάφα του διαιτητή.

Ο Γιαννουλάκης, μάλλον απρόσεκτος στο 90΄, έδειξε κίτρινη και κόκκινη κάρτα στον Ντιόγκο, νομίζοντας ότι ήδη είχε δείξει μία κίτρινη. Τελικά, ανακάλεσε την απόφαση αμέσως και αρκέστηκε σε κίτρινη κάρτα στον αμυντικό των γηπεδούχων. Σοκ για τους γηπεδούχους, καθώς ρήξη χιαστών υπέστη ο Κόρμπος.

Παντελίδης: «Καταφέραμε να φύγει η βόμβα από εμάς»

Πανευτυχής και συγκινημένος ο Σάββας Παντελίδης δήλωσε: «Ετρεμαν τα πόδια μας στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να δεχτούμε γκολ. Κάναμε δύο αλλαγές στο ημίχρονο και ρισκάραμε, γιατί ήταν ένας αγώνας χωρίς γυρισμό. Από τη στιγμή που ισοφαρίσαμε, μας έσπρωχνε ο κόσμος. Τους ευχαριστώ για όσα έκαναν για την ομάδα. Πήραμε μια δύσκολη νίκη γιατί είχαμε απέναντί μας μια δύσκολη ομάδα, που ήρθε για να μας κερδίσει. Καταφέραμε να φύγει η βόμβα από τα χέρια μας. Δεν ξέρω αν είναι αρκετό αυτό, αλλά ευχαριστούμε όλους όσους ήταν δίπλα μας. Αυτή είναι η πιο έντονη στιγμή στην καριέρα μου. Το κλειδί γύρισε με τη νίκη στη Βέροια και η ομάδα έδειξε χαρακτήρα κόντρα στις συνθήκες που υπήρχαν. Είναι στιγμές μεγάλης χαράς, τις αξίζουν περισσότερα τα παιδιά, όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Κάναμε πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια αυτό το χρονικό διάστημα. Ηταν δύσκολες συνθήκες. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσοι μας στήριξαν, τους αφιερώνω τη νίκη».

Ο Ζέκα χάνει τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ

Ο τραυματισμός του Ζέκα έκοψε τα χαμόγελα για τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ατρόμητο. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έπειτα από ένα σπριντ προκειμένου να προλάβει την μπάλα έδειξε να παθαίνει τράβηγμα. Ετσι, όλα δείχνουν ότι η απουσία του από το ματς με τον ΠΑΟΚ πρέπει να θεωρείται βέβαιη.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε για το ματς: «Εστω και δύσκολα πετύχαμε αυτό που θέλαμε, να κερδίσουμε το παιχνίδι. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, λέγαμε ότι δεν θα μπει σήμερα, αλλά τελικά το βάλαμε. Ετσι ήρθε το γκολ, είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Πρέπει να δούμε τα προβλήματα που έχουμε για το επαναληπτικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».

Οσον αφορά τον Ζέκα, ο Ελληνας τεχνικός είπε: «Εχει ένα προβληματάκι και θα ξέρουμε αύριο 100%. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει πρόβλημα, αισθάνθηκε ένα τσίμπημα, αλλά θα δείξει». Για τον Μόλινς τόνισε: «Είναι καλός παίκτης και πιστεύω θα μας βοηθήσει. Παίζει σωστό ποδόσφαιρο».

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα