Mε αριστερό «success story» ωραιοποιεί τη νέα λιτότητα ο Τσίπρας

Προσπάθεια εξωραϊσμού των μέτρων που έρχονται επιχειρείται από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χθες έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας δεσμευόμενος ότι για τον ίδιο προσωπικά αποτελεί στοίχημα να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια.

Με δηλώσεις του σε δύο κυριακάτικες εφημερίδες ο πρωθυπουργός, στον απόηχο των θετικών στοιχείων για τα πλεονάσματα (ΕΛ.ΣΤΑΤ., αναθεωρημένες προβλέψεις ΔΝΤ), δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας για την κυβέρνηση επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει αρκετές δόσεις success story στο παιχνίδι των εντυπώσεων που «στήνει» το Μέγαρο Μαξίμου.

Ισχυρισμοί

«Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες. Η κυβέρνηση μιλάει πια με τα έργα της. Το αποτέλεσμα του 2016 εξουδετέρωσε Σόιμπλε και ΔΝΤ. Αφήσαμε άφωνη την Ευρώπη. Εχουμε πια μπροστά μας ανοιχτό ορίζοντα διετίας, η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί» τόνισε ο κ. Τσίπρας, ωστόσο κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του.

«Δεν έχουν νόημα απόπειρες ωραιοποίησης μιας δύσκολης πραγματικότητας, ούτε έχουμε ανάγκη από ένα αριστερό success story. Η συμφωνία είναι δύσκολη για τον ελληνικό λαό και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το αποκρύπτουμε» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει πάρει σαφείς αποστάσεις από την επίσημη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ακόμη ότι η συμφωνία χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση. «Η επίτευξη του στόχου για μια συνολική συμφωνία θα σημάνει και την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιτροπεία» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στον πρόεδρό της χαρακτηρίζοντας «γραφική» την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος και «Νοστράδαμο» τον Κυρ. Μητσοτάκη, που συνεχώς διαψεύδεται. Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κάνοντας λόγο για το τέλος ενός επώδυνου κύκλου για τη χώρα.

«Μια σειρά από παράγοντες συνηγορούν αβίαστα στη διαμόρφωση ενός κλίματος αισιοδοξίας για ένα ορατό μέλλον, στο οποίο θα κλείσει ο πολυετής επώδυνος κύκλος για τη χώρα και την κοινωνία».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα