Ο Κοτζιάς ξεσκεπάζει τον «λομπίστα» του ΟΗΕ

Ξεμπροστιάζει τον ειδικό σύμβουλο για το Κυπριακό Εσπεν Αϊντα ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αναφέροντας σε επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες ότι προωθεί τις τουρκικές θέσεις και παραπλανά σκόπιμα τους διεθνείς παράγοντες. Ο κ. Κοτζιάς είχε πριν από περίπου έναν μήνα χαρακτηρίσει από τη Λευκωσία τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ «λομπίστα της Τουρκίας», χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.

Με επιστολή που έστειλε στις 7 Απριλίου στον κ. Γκουτιέρες, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο υπουργός Εξωτερικών καταγγέλλει ότι ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ για το Κυπριακό «ενεργεί για την προώθηση του τουρκικού αιτήματος για την εφαρμογή για Τούρκους πολίτες στην Κύπρο των τεσσάρων ελευθεριών που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Ακόμα, ο Νίκος Κοτζιάς εκθέτει τους προβληματισμούς του για την αποστολή Αϊντα, ο οποίος, όπως σημειώνει, «υπερβαίνει τους όρους εντολής που του έχουν δοθεί, λειτουργώντας υπέρ της τουρκικής πλευράς». Επίσης, στην επιστολή αναφέρεται ότι ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ παραπλανά τους διεθνείς παράγοντες, διαδίδοντας ότι επί του θέματος των τεσσάρων ελευθεριών υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, ισχυριζόμενος πως οι διαφωνίες εντοπίζονται σε πολιτικό επίπεδο, παραπέμποντας τους συνομιλητές του στην Αθήνα.

Με τις θέσεις του Νίκου Κοτζιά συμφώνησε και ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι «υπάρχουν περιπτώσεις που η Λευκωσία δεν είναι ικανοποιημένη από τις δημόσιες δηλώσεις του Εσπεν Αϊντα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα