Μαγιάτικες βραδιές στο Μέγαρο

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους αλλά και ανατρεπτικές παραστάσεις ξεχωρίζουν στο πλούσιο πρόγραμμα για τον μήνα Μάιο

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Κλασικές μελωδίες, ανατρεπτικές αποδόσεις σαιξπηρικών έργων αλλά και αγαπημένες όπερες! Το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον μήνα Μάιο περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις που απευθύνονται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους και καλύπτουν όλο το εύρος των τεχνών.

Αναμφίβολα η παράσταση που ξεχωρίζει είναι το «Χειμωνιάτικο παραμύθι», από την πρωτοποριακή ομάδα Cheek by Jowl, η οποία θα βρεθεί στην Αθήνα στις 5, 6 και 7 Μαΐου. Τη σκηνοθεσία της έχει κάνει ο διακεκριμένος και βραβευμένος με Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας Ντέκλαν Ντονέλαν, ενώ θα παρουσιαστεί στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους.

• Στις 6 Μαΐου η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία μάς καλεί σε ένα μουσικό αφιέρωμα στο ιερό πρόσωπο της μητέρας, όπου θα ακουστούν βυζαντινές συνθέσεις από τη γραπτή και προφορική παράδοση, ενώ στις 10 Μαΐου το μουσικό σύνολο Transcription Ensemble θα ερμηνεύσει έργα των Σκριάμπιν, Λουριέ, Γιουόν, Προκόφιεφ και Σοστακόβιτς.

• Στις 12 Μαΐου η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών έχει ετοιμάσει ένα μελωδικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Σπύρου Σαμάρα, ενώ στις

• 13 Μαΐου θα προβληθεί στην ειδική οθόνη υψηλής ευκρίνειας του Μεγάρου η όπερα του Στράους «Ο ιππότης με το ρόδο» (σε απευθείας μετάδοση από τη Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης) με τη Ρενέ Φλέμινγκ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η όπερα θα παρουσιαστεί στα γερμανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους, ενώ τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Ρόμπερτ Κάρσεν.

• Στις 14 Μαΐου τη… σκυτάλη παραλαμβάνει η Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων της Μουσικής ερμηνεύοντας έργα, κάποια από τα οποία δεν έχουν ακουστεί ξανά στην Ελλάδα. Δάσκαλος και καθηγητής της ορχήστρας είναι ο Δημήτρης Σέμσης.

• Στις 18 Μαΐου, σε απευθείας μετάδοση από το θέατρο «Χάρολντ Πίντερ» του Λονδίνου, θα προβληθεί η παράσταση του Εντουαρντ Αλμπι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;». Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Τζέιμς Μακ Ντόναλντ, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν η Ιμοτζεν Πουτς και η Ιμέλντα Στόντον.

• Στις 20 και 21 Μαΐου, πάλι στους χώρους του Μεγάρου, θα διοργανωθεί το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών. Διαδραστικές οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, θεατρικές δράσεις, προβολές 2D και 3D animation, διαδραστικά παιχνίδια, εκθέσεις κόμικς και φωτογραφίας, εργαστήρια και διαλέξεις φέρνουν τις τεχνολογίες αιχμής ήχου και εικόνας στο Μέγαρο Μουσικής. «Δραματικά τεκμήρια και καλλιτέχνες στην αρχαία Μακεδονία και τη Θράκη» τιτλοφορείται η διάλεξη που θα δώσει η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Πολυξένη Αδάμ – Βελένη, σε μια εκδήλωση η οποία έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τέλος, στις 29 Μαΐου ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης μαζί με το κουαρτέτο Psophos θα ερμηνεύσει έργα των Μπετόβεν και Ντβόρακ σε μια ξεχωριστή συναυλία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλήρες πρόγραμμα των δράσεων μπορεί κάποιος να επισκεφθεί την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού www.megaron.gr.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα