Η έρευνα για τα σκάνδαλα με «κομάντος» νομικούς!

Ειδικές ομάδες θα δίνουν οδηγίες στις εξεταστικές επιτροπές για την Υγεία και τα εξοπλιστικά  

Μείζονος πολιτικής σημασίας θεωρεί το Μέγαρο Μαξίμου τις δύο επιτροπές της Βουλής, την προανακριτική και την εξεταστική, που θα διερευνήσουν ενδεχόμενα σκάνδαλα στα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας Παπαντωνίου και στον χώρο της Υγείας, αντίστοιχα.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», έχει ζητήσει η έρευνα να γίνει σε βάθος και να εξεταστούν όλες οι πτυχές των υποθέσεων.

Για τον λόγο αυτόν και γνωρίζοντας τον μεγάλο όγκο των δικογραφιών και την πολυπλοκότητα των υποθέσεων, ζήτησε να συσταθούν ειδικές νομικές ομάδες που θα συνδράμουν το έργο των δύο επιτροπών. Οι ειδικές ομάδες νομικών θα παρακολουθούν στενά τις εργασίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών και θα δίνουν εξειδικευμένες συμβουλές και κατευθύνσεις στους βουλευτές της πλειοψηφίας που θα μετέχουν σε αυτές, ώστε τίποτα να μην περάσει απαρατήρητο.

Κατευθύνσεις

Οι νομικοί που θα υποβοηθούν το έργο των βουλευτών αναμένεται να δίνουν κατευθυντήριες οδηγίες για τις ερωτήσεις που θα απευθύνονται στους μάρτυρες, ενώ με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους θα δίνουν οδηγίες για τυχόν έγραφα, αιτήματα δικαστικής συνδρομής ή και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του εξωτερικού, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία ή πτυχές των υποθέσεων που πρέπει να «φωτιστούν» περισσότερο.

Από την κυβέρνηση, πάντως, κρατούν χαμηλούς τόνους, καθώς θέλουν οι επιτροπές να ολοκληρώσουν απερίσπαστες το έργο τους, αφού τα θέματα που χειρίζονται είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και μπορούν να τινάξουν στον αέρα το παλιό πολιτικό σύστημα.

Με μεγάλη προσοχή, εξάλλου, μελετώνται από την κυβέρνηση -καθώς έχει συσταθεί ειδική νομική ομάδα- και οι δικογραφίες που έφτασαν πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή και αφορούν πιθανές παράνομες πράξεις σε σχέση με τις χρηματοδοτήσεις οι οποίες δίνονταν από πρώην υπουργούς σε ΜΚΟ και ανώνυμες εταιρίες, χωρίς την τήρηση των σχετικών κανόνων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα