Μνημόσυνο για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη!

Τη μνήμη του αρχιστρατήγου Γεωργίου Καραϊσκάκη τίμησε η γενέτειρα του μεγάλου αγωνιστή της Επανάστασης του 1821, το Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου.

Ανήμερα της γιορτής του αγίου Γεωργίου ο επιχώριος επίσκοπος, μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος, προέστη στη δοξολογία και στη συνέχεια στο μνημόσυνο στη μνήμη του «γιου της καλογριάς», του μεγάλου τέκνου που δόξασε την περιοχή της Καρδίτσας με τους αγώνες του για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό και τελικά με την ύστατη θυσία του στον βωμό της ελευθερίας της πατρίδας.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στη μνήμη ενός εκ των δοξασμένων οπλαρχηγών της Επανάστασης και συμβόλου του έθνους περιελάμβαναν λιτανεία της εικόνας του αγίου Γεωργίου έως την κεντρική πλατεία του Μαυρομματίου, τέλεση μνημοσύνου, απόδοση τιμών και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη. Συγκίνηση προκάλεσε στον κόσμο η περιφορά των όπλων του Γεωργίου Καραϊσκάκη που φυλάσσονται από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο, τα οποία μετέφεραν μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Μεσολογγιτών με παραδοσιακές φορεσιές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα