ΚΕΔΕ κατά Σκουρλέτη: Οριο θητείας να μπει πρώτα στους βουλευτές

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη (φωτό) προκάλεσε η προαναγγελία από τον Πάνο Σκουρλέτη θέσπισης ανώτατου ορίου θητειών στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Βάλτε όριο πρώτα στις θητείες των βουλευτών και μετά στις θητείες των δημάρχων, κύριε Σκουρλέτη» ήταν η αντίδραση του κ. Πατούλη.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αφού επισημαίνει ότι το πολιτικό προσωπικό της Αυτοδιοίκησης «δεν είναι πολιτικό προσωπικό β’ κατηγορίας», καλεί τον υπουργό Εσωτερικών, «αν θέλει να βάλει όριο θητειών, να ξεκινήσει από τους βουλευτές».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατηγορεί τον κ. Σκουρλέτη ότι δεν διαθέτει ολοκληρωμένη πρόταση για την αλλαγή του Καλλικράτη αλλά και επειδή επιλέγει να δημοσιοποιεί τις θέσεις και τις απόψεις του μέσω επιλεκτικών διαρροών ή συνεντεύξεων, και όχι μέσω ενός ειλικρινούς διαλόγου με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Σκουρλέτης επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησης η αυτοδιοικητική περίοδος να αρχίζει από 1η Ιανουαρίου, και όχι από 1η Σεπτεμβρίου, και η θητεία των αιρετών να παραταθεί έως το φθινόπωρο του 2019. «Οι εκλογές είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να γίνουν νωρίτερα από το τέλος της παρούσας θητείας, αυτό είναι ξεκάθαρο» σημείωσε. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών κλείνει και επίσημα το μάτι σε χιλιάδες συμβασιούχους του Δημοσίου, κάνοντας λόγο για ένα «ευαίσθητο θέμα» για την κυβέρνηση και τονίζοντας ότι η λύση στο ζήτημα (με τη μονιμοποίησή τους, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί) είναι σε φάση επεξεργασίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα