Την «Αλήθεια στην εξουσία» είπαν Κένεντι, Βαρδινογιάννη

Παρουσίασαν το πρόγραμμα για σχολεία που είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Αμερικανίδας ακτιβίστριας συγγραφέως

Tην ελληνική έκδοση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία» παρουσίασαν χθες στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης το Ιδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και το Κέντρο «Robert F. Kennedy Human Rights», παρουσία των προέδρων τους Μαριάννας Βαρδινογιάννη και Κέρι Κένεντι.

Τα δύο ιδρύματα ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο να προωθήσουν οι εκπαιδευτικοί και να ενστερνιστούν, με τη σειρά τους, οι μαθητές την αξία και τη σημασία της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα στην καθημερινότητά τους

Το πρόγραμμα βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της ακτιβίστριας συγγραφέως Κέρι Κένεντι με τίτλο «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία: Υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αλλάζουν τον κόσμο μας», το οποίο έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά και περιλαμβάνει πάνω από 50 συνεντεύξεις υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μαζί με τα φωτογραφικά πορτρέτα τους.

Δικαιώματα

Στην ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη είπε ότι η Ελλάδα αποτελούσε πάντοτε υπέρμαχο των αξιών της ειρήνης και της ελευθερίας και πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια εποχή κατά την οποία ο κόσμος μας συνεχίζει να μαστίζεται από την αδικία.

Από την πλευρά της η Κέρι Κένεντι αναφέρθηκε στον αντίκτυπο που έχει το πρόγραμμα σε όσους το έχουν διδαχτεί, τονίζοντας ότι προδιαγράφεται ένα καλύτερο μέλλον, όταν τα παιδιά γίνουν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μετά την εκδήλωση οι κυρίες Βαρδινογιάννη και Κένεντι μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου παρέδωσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα αντίτυπο του βιβλίου και συζήτησαν μαζί του για την εφαρμογή του προγράμματος στα σχολεία της Αττικής.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αφού αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο ιδρυμάτων και στις κινήσεις ενημέρωσής τους σχετικά με τα δικαιώματα του ανθρώπου, παρότρυνε την κυρία Κένεντι να βοηθήσει ο πολιτισμός της Δύσης να αποκτήσει πάλι τη λάμψη του, για να συμβάλει στην ειρήνη και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της ελληνικής έκδοσης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία» διοργανώθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο για καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, στο οποίο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.
Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και έχει εγκριθεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την επιμέλεια του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα