Γιορτάζουν την Πρωτομαγιά και… δένουν τα πλοία στα λιμάνια!

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Πρωτομαγιά, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προκηρύξει 24ωρη απεργία από τις 00.01 ως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Οι επιβάτες που έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια για να ταξιδέψουν τη Δευτέρα 1 Μαΐου θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες για να αλλάξουν τα εισιτήριά τους, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι θα ισχύσει για τα βραδινά δρομολόγια (π.χ., των πλοίων με προορισμό την Κρήτη), που θα μπορούσαν είτε να ακυρωθούν είτε να πραγματοποιηθούν με καθυστέρηση λίγων ωρών, αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας.

«Ναυτεργάτες και εργαζόμενοι αποτίουν ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων, διατρανώνοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για τη θέσπιση και τη διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, θεμελιωδών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών για τους ανθρώπους του μόχθου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Οι ναυτεργάτες διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση των εργασιακών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων, την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ναυτικής εκπαίδευσης, την επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου και την εξόφληση δεδουλευμένων περασμένων μηνών στα πληρώματα, όπου υπάρχουν εκκρεμότητες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα